Muzaffer İzgü Yazarlar Anıtını ziyaret etti

Muzaffer İzgü Yazarlar Anıtını ziyaret etti

25 yıl önce Yazarlar festivalinin ilk tohumları atılırken Zabıta ile mücadele eden bu gün zabıtanın yardımcı olduğu Yazarlar festivali anıları ile Muzaffer İzgü, Yazarlar Festivali anısına dikilen anıtı Didim Belediye Başkan Deniz Atabay ile ziyaret etti.

Yazarlar Festivali anısına Dikilen Yazarlar Anıtı ve Yazarlar parkını Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu, Belediye Meclis Üyeleri Seda Sarıbaş, İbrahim Eray ve Sinan Ceyhan’ında aralarında bulunduğu bir grupla birlikte ziyaret eden festivalin Konuk yazarlarından Muzaffer İzgü ve Festival düzenleyicisi Hayri Kandemir yıllar önce Altınkum plajında kitaplarını sergileyerek okurlarla buluşmak istediklerinde kendilerine işportacı muamelesi yapılarak yaka paça buradan uzaklaştıran belediye görevlileri anılarını gülerek anlattı. Bugün düzenlenen festivali kitabın zaferi olarak niteledi.
“KİTAP OKUYAN İNSAN BAŞARILI OLUR”
Yazar Muzaffer İzgü, bugün gelinen noktayı eskiden tatile çıkarken insanlar gidip kafayı dinleyeceğim gazete kitap hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim düşüncesinden, tatile kitap ve dergi gazete okumak için gelinmeye başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Okumak insanların yaşamlarına bir rutin olarak girmeli, ders kitabı dışında kitap okuma alışkanlığı olan gençlerin %100’ünün üniversite sınavlarını ilk girişte başardılar. Kitap okuyan insan hayatının her alanında başarılı olur bunu ben kendi çevremden biliyorum” dedi.
“PARK ETRAFINDAN MÜZE DÜŞÜNCESİ”
Yerel basınla ilgili anekdot olarak ta ilk telif yazılarının Aydın yerel gazetelerinde çıktığını dolayısıyla kendisi için yerel gazeteciliğin ulusal gazetecilikten daha kıymetli olduğunu belirten İzgü Belediyeye ve bu festivale emeği geçen herkese teşekkür ederek bu anıtın ve Parkın edebiyatı ölümsüzleştirmesi bakımında çok değerli bir yer olduğunu belirtti.
Festival düzenleyicilerinden Hayri Kandemir’de Parkın bir köşesinde festivale katılan yazarlar için bir müze oluşturmak gibi bir düşüncelerinin olduğunu festivale katılan, Didim’i ziyaret eden yazarların küçük bir eşyasını ya da el yazısı notlarını sergilemeyi düşündüklerini söyledi.
Belediye Başkanı Deniz Atabay’da Yazarlar Parkı olarak düzenlenen bu parkın yaşayan bir park olması için paten sahası olarak düzenleneceğini, gençlerin bu alanda yaz kış paten ve farklı sporları yapabileceklerini, çevre düzenlemesi ve kafeterya ilavesi ile ilçenin bu tarafının da hareketli hale getirilmesi amaçladıklarını belirti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.