NASIL BU KADAR FÜTURSUZCA HABER YAPABİLİYORSUN?

NASIL BU KADAR FÜTURSUZCA HABER YAPABİLİYORSUN?

CHP Aydın kadın kolları başkanı Ayşe Özdemir yazılı bir basın açıklaması yaptı. Özdemir basın açıklamasında Denge Gazetesi yetkililerine seslenerek, "NASIL BU KADAR FÜTURSUZCA HABER YAPABİLİYORSUN?" dedi.

CHP Aydın kadın kolları başkanı Ayşe Özdemir'in açıklaması şöyle:

Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne karşı haber yapmaya çalışırken fütursuzlaşan Denge Gazetesi bu sefer haddini aştın!

İki kardeşin deprem bölgesine görev yapmak üzere gitmesini, orada birlikte görünmesini nasıl bu kadar fütursuzca haber yapabiliyorsun?

Tuğba öğretmen deprem bölgesinde görev yapıyor ve gazeteci olduğunu söyleyen birisi Tuğba öğretmenle abisinin sevgili olduğunu yayınlıyor. Gazeteciliğin etik ilkelerinden bu kadar mı bihabersiniz?

Gazetecinin ilk görevi, hakikati toplumla paylaşmak; bunu yaparken de dürüst ve adil olmaktır. Gazeteci, kaynağını bildiği gerçekler doğrultusunda haber yapmalıdır. Sizin yaptığınız bu haberlere biz zaten alışığız ama toplumumuz da yazıp çizdiğiniz her şeyin doğruluğundan şüphe duyuyor artık. Siz önce kendi işinizi doğru düzgün yapmayı öğrenin sonra işini hakkıyla yapan insanları sorgulayın. Aydın halkının nezdinde zaten sizin bir güvenilirliğiniz kalmadı da…

Kadınlar üzerinden sırf daha fazla tıklanmak için hakaret, iftira ve karalama içeren cinsiyetçi haber dilinden vazgeçmelisiniz! Ülkemizin geleceğini belirleyen kadınlarımız, bir avuç yobazın hezeyanlarına ve iftiralarına konu olamayacak kadar değerliler.

Kadınların mağdur olduğu, şiddete uğradığı, öldürüldüğü ülkemizde hala bu cinsiyetçi dili kullanmaya devam etmek; alenen bu şiddeti desteklemek anlamına geliyor.

Tuğba öğretmene karşı yapılan bu karalama habere sessiz kalmayacak; kadına yönelik şiddettin her türlüsünün karşısında olmaya devam edeceğiz. Artık yeter, kadınları sürekli dilinize dolamaktan vazgeçin!

Ayşe Özdemir
CHP Kadın Kolları İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.