NİHAT ÖĞRETMEN OĞLUNUN  DOKTOR OLDUĞUNU GÖREMEDİ

NİHAT ÖĞRETMEN OĞLUNUN DOKTOR OLDUĞUNU GÖREMEDİ

Oğlunun Tıp Fakültesi'nden mezun olup, doktor çıktığı günün bir gün sonrası vefat etti.

Gerçek Gazetesi / İmdat GÜÇLÜ
Söke Sadullah Kuşada ve Seyda Fırat İlkokullarında resim öğretmenliği yapan, oğlunun Tıp Fakültesi'ni kazandığı gün  ALS hastalığına yakalandığını öğrenen Nihat Korkmaz öğretmen, oğlunun Tıp Fakültesi'nden mezun olup, doktor çıktığı günün bir gün sonrası vefat etti.
Emekli resim öğretmeni Nihat Korkmaz, yedi yıl önce yakalandığı ALS hastalığına karşı verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.
Aslen Koçarlılı olan Nihat Korkmaz, ilk ve orta öğrenimini burada tamamlamasının ardından, İzmir Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü Grafik Dalı'ndan 1979 yılında mezun oldu. Çok sevdiği mesleğine 1980 yılında ilk adımını atarken, Koçarlı, Erzincan, Söke Yavuz Selim Lisesi, Sadullah Kuşada İlk Öğretim Okulu, Seyda Fırat İlköğretim Okulu, Özel Naci Akdoğan ve Özel Güven Koleji’nde görev yaptı ve yakalandığı amansız hastalık nedeniyle emekliye ayrıldı. Nihat Korkmaz, 2008 yılından bu yana ALS hastalığı ile mücadele ediyordu. Rahatsızlığına ve yatağa bağlı olmasına rağmen mesleğinden, sanattan kopamayan Korkmaz’ın atölye çalışmalarının ailesi ve arkadaşları tarafından Söke Belediyesi Bedesten Sanat Galerisinde 2012 yılında açılan ’ALS Öncesi Çizilen Mazi’ adlı sergide yer alması, onu mutlu etmişti. Nihat Korkmaz, 1980 yılında başladığı öğretmenlikte, bugüne kadar 29 ödül alarak neredeyse her yıla bir ödül sığdırırken, rahatsızlığına rağmen yaşama sıkı sıkı tutulma gayreti ile dikkati çekmişti. 57 yaşında vefat eden merhum Nihat Korkmaz evli ve iki çocuk babasıydı.
Korkmaz'ın cenazesi, cumartesi günü Kocacami’de öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Koçarlı’da defnedildi. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, eğitim camiasına ve öğrencilerine Başsağlığı dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.