ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU OKUL BIRAKTIRMA NOKTASINDA

ÖĞRENCİLERİN BARINMA SORUNU OKUL BIRAKTIRMA NOKTASINDA

Cumhuriyet Hak Partisi ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Evrim Karakoz; Üniversiteler Açıldı Ancak AKP İktidarı Bu Yıl da Öğrencilerin Barınma Sorunu Çözemedi

Daha önce yaptığı çalışmalarda üniversiteli öğrencilerin yurt ve barınma sorunları ile eğitim masraflarını gündeme getiren CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “Üniversiteler açıldı, yurtların yetersizliği nedeniyle birçok öğrenci KYK yurtlarına yerleşemedi. Artan kiralar ve özel yurt ücretleri nedeniyle öğrenciler neredeyse sokakta kalacak duruma geldi. Tüm bunlar ortadayken AKP iktidarının barınma sorununu çözmek için bu yıl da yeterli çalışmayı yapmadığı görülmektedir” dedi.

Barınma Sorunu Öğrenciye Üniversite Bıraktırır

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “Üniversite sınavına giren öğrencilerin yerleştirmeleri yapıldı, dersler başladı. Ancak KYK yurtlarının yetersizliği nedeniyle öğrenciler barınacak yer bulamıyorlar. Yeni hükümet sisteminin yarattığı ekonomik kriz, ev kiralarının ve özel yurt fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 100’ün üzerinde artmasına neden oldu. Maalesef 21 yıllık AKP iktidarı, üniversiteli öğrencilerin yurt ve barınma sorununu çözmek için bu yıl da hiçbir şey yapmadı. Oysa barınma krizi her geçen gün büyüyor, öğrenciler kayıt yaptırmış olsalar bile kalacak yerleri olmadığı için üniversitelerine gidemeyecek duruma geldiler. Birçok öğrenci okulunu dondurarak memleketlerine döndü. Ülkenin kronikleşen yurt sorunu çözülmezse birçok öğrenci okulunu bırakabilir” dedi.

Gençlerin Eğitim Hakları Ellerinden Alınıyor

Öğrencilerin barınma krizi devam ettiği sürece, üniversite öğrencilerinin vakıflar ve dernekler adı altında açılmış olan cemaat ve tarikat yurtlarına mahkûm olmaya devam edeceğini vurgulayan Karakoz; “KYK yurtlarında yer bulamayan birçok öğrenci ya tarikat ve cemaat yurtlarının kapısına gidecek ya da büyük mücadelelerle kazanıp yerleştiği üniversite kapısından geri dönecek ve okulunu bırakmak zorunda kalacaklardır. AKP iktidarı yurt sorununu çözmeyerek gençlerin eğitim haklarını elinden alıyor” ifadelerini kullandı.

Tüm İmkanlar Seferber Edilmelidir

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “İktidar ne yapıp edip öğrencilerin barınma sorununu çözmelidir. Yurt bulamayan ve ev kiralayamayan öğrenciler, uygun fiyat ve şartlarda kamu misafirhanelerine yerleştirmelidir. Ev kiralayacak öğrencilere kira ve fatura desteği verilmelidir. Devletimizin tüm imkanları kullanılarak evlatlarımıza sahip çıkılmalıdır” çağrısını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.