ÖZER VE BALÇIK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

ÖZER VE BALÇIK SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Aydın'ın Söke ilçesinde haksız ve hukuksuz bir şekilde pamuk alımları durdurulan 5 çırçır işletmesinin mağduriyeti devam ediyor.

Özbaşlı Tarım-Çırçır'dan Hakan Özbaşlı, Güzler Çırçır'dan Mustafa Güz, Yalnızlar Tarım-Çırçır'dan Mehmet Yalnız, Özyıldız Tarım'dan Kerim Özyıldız ile Batı Menderes Tarım'dan Kadir Ünal haksız ve hukuksuz bir şekilde mağdur edildiklerini belirttiler.

Söke Tariş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer’in başı çektiği ve aralarında bazı çırçır fabrikası sahiplerinin de bulunduğu lobinin ranta dayalı engellemeleri tepki çekmeye devam ediyor. Söke Tariş Yönetim Kurulu tarafından 4 Ocak 2019 tarihinde açılan dava neticesinde 16 Ekim 2019 tarihinde 5 çırçır fabrikasının pamuk alımları durdurulmuştu. Devletin vermiş olduğu iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları ile Maliye Bakanlığından almış oldukları vergi levhaları dikkate alınmayarak sergilenen tutum haksız ve hukuksuz bulunuyor. Bu iş yerlerinin faaliyette bulunmasında hiçbir sakınca görülmediği gibi, açılan 3 davayı da kazanan işletme sahipleri engellemelerin arkasında İsmail Özer ile birlikte hareket eden Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın olduğunu belirtiyorlar. 

BALÇIK NEDEN SESSİZ?

İşletmelerinin pamuk alımlarının durdurulması ve sonrasında da mühürlenmesi olaylarında sessiz kalmayı tercih eden Bertan Balçık hedef gösteriliyor. Kendisi de çırçır fabrikası sahibi olan Bertan Balçık’ın işletmesi tarım arazisinde olmasına rağmen mağdur çırçır fabrikası sahiplerinin lehine veya aleyhine hiç bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. 

5 çırçır fabrikası işletmesi sahibi 200 kişiye istihdam sağlarken, yüzlerce çalışanın mağdur edildiğini ve bu konuda Bertan Balçık’ın açıklama yapmaktan kaçınmasını kabul edilir bulmuyorlar. 

SÖKE TARİŞ YÖNETİMİ; “SÖKE’DE ÇIRÇIR FABRİKASI YETİRLİ” GEREKÇESİYLE ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU AMA…

2018 yılında Toprak Koruma Kurulu'dan izin alan 5 şirket, Söke Belediyesinden aldıkları 'pamuk işletmesi ruhsatı' ile faaliyetlerine başlamıştı. Bunun üzerine Söke TARİŞ Yönetimi ”Söke'de şuan çırçır işletmeleri yeterli" gerekçesiyle yargıya başvurmuştu. Şikayet edilecek 7 çırçır fabrikası belirlenmiş ancak Bedri Kurtulmuş’a ait Kurtulmuş Çırçır Fabrikası Germencik’te faaliyetini sürdürdüğü için listeye hiç dahil edilmemiş, Oray Yıldırım’a ait Oray Çırçır Fabrikası listeden çıkarılmıştı. Çifte standart nedeniyle Söke TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer ve Yönetim Kurulu Üyeleri art niyetli olmakla suçlanırken, Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık çırçır fabrikası sahibi olması nedeniyle mağduriyeti görmezden gelmekle hatta işletmelerinin alım yapmaması için perde arkasından destek vermekle suçlanıyor. 

İMAR AFFI DA ÇARE OLMADI

İmar Affından da faydalanan ve ruhsatlarını alan 5 çırçır işletmesi, geçici ruhsatlarını Söke Belediyesine ibraz ederek ruhsatlarını yenilemişti. Bir süre pamuk alımına da başlayan çırçır fabrikaları, lobinin girişimleriyle bir kez daha mağdur edilmiş ve işletmelerine mühür vurulmuştu. Beklenmedik bu gelişme sonrasında da sessiz kalmayı tercih eden Bertan Balçık Söke TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Özer ile birlikte hareket etmekle suçlanmıştı.

SÖKE TARİŞ VE PAMUK KONSEYİ BİRLİKTE Mİ HAREKET EDİYOR?

Söke TARİŞ Yönetim Kurulu ile Pamuk Konseyinin birlikte hareket ettiğini söyleyen işletme sahipleri; “İsmail Özer’in tek başına hareket etmediğini biliyoruz. Bertan Balçık’ın da desteğini alarak bize karşı her türlü engelleme yapılıyor. Bizim durumumuzda çok sayıda çırçır fabrikası olduğu halde neden sadece 5 firma biz seçildik. Son anda listeye dahil edilmeyen Bedri Kurtulmuş ve listeden çıkartılan Oray Yıldırım konusu ortada. Bertan Balçık’ın bu konuda bile açıklama yapmaması manidardır. Oray Yıldırım’ın İsmail Özer ile olan ticari bağlantısı biliniyor. Bertan Balçık’ın en azından bu çifte standart nedeniyle tepki göstermesi gerekirdi. 5 çırçır fabrikası ile bire bir aynı özellikteki iki fabrika neden şikayet edilmedi demeliydi. Bir fabrikanın listeden çıkartılmış olmasının hesabını sormalıydı. Oray Yıldırım ile ticari bağlantısı olduğu yönündeki iddialar konusunda İsmail Özer sessizliğe büründü. Mağdur edilen çırçır fabrikaları ve listeye dahil edilmeyerek kayırılan çırçır fabrikaları konusunda da Bertan Balçık sessizliğe büründü” şeklinde tepki gösterdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.