PARA BİTTİ, HAZİNE ARAZİLERİNİ PARSEL PARSEL SATIYORLAR

PARA BİTTİ, HAZİNE ARAZİLERİNİ PARSEL PARSEL SATIYORLAR

Kur garantili mevduat sahipleriyle borçlanma faizlerine para yetiştiremeyen hükümet kaynak bulmak için Hazine arsalarının satışını hızlandırdı.

Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya olmak üzere mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait 17 farklı ildeki 243 arsa Cumhurbaşkanı kararıyla özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, satılacak arsaların yer aldığı uzun listede Maliye Hazinesi'nin yanı sıra Elektrik Üretim A.Ş (EÜAŞ) ile Türkiye Elektrik İletim A.Ş'ye (TEİAŞ) ait Datça'daki 2 arsa da bulunuyor. Karara göre, özelleştirme kapsam ve programına alınan toplam 243 parça değerli arsanın satış yöntemi konusunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) kapsamlı bir çalışma yapacak. Çalışmanın ardından tüm arsalar satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçı birlikte uygulanarak özelleştirilecek.

basliksiz-2.jpg

ŞEHİRLERİN DEĞERLİ BÖLGELERİ

Arsa satışından elde edilen paranın bir bölümü özelleştirme masraflarına ayrıldıktan sonra geriye kalan tutar Hazine'ye aktarılacak. Satılacak arsalar, hükümetin bugüne kadarki arsa satışları arasında en büyük paketlerden birini oluşturuyor. Söz konusu arsalar pok çok şehrin en değerli yerlerinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.