Parklar yenileniyor

Parklar yenileniyor

İlçe merkezinde yer alan Yunus Emre ve Gürhan İnan parklarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İlçe merkezinde bulunan Yunus Emre ve Gürhan İnan parklarında yenileme çalışmalarına başladı. Yunus Emre Parkı’nda başlatılan çalışmalar kapsamında sert zemin taşlar sökülerek yerine yenileri döşenirken kaldırılan eski oturma gruplarının yerine yeni banklar yerleştirilecek. Öte yandan parkın ortasına küçük bir meydan ve çeşme yapılacak. Çalışmalar kapsamında parka sulama sistemi yapılacak ve oyun gruplarındaki eksiklikler giderilecek.
- GÜRHAN İNAN PARKI’NA SPOR ALETLERİ
Kuşadası’nın merkezi noktalarından birisinde yer alan Gürhan İnan Parkı’nda kapsamlı bir yenileme çalışması başlatıldı. Çalışmalar kapsamında yeşil alana toprak ve çim takviyesi yapıldı, sulama sistemi döşendi. Öte yandan vatandaşların sıklıkla su doldurmak için kullandığı parka yeni 3 çeşmeli bir hayrat yapılıyor. Yeni çeşmenin tamamlanmasının ardından geçişe engel olan eski çeşme yıkılacak. Çocuk oyun gruplarındaki eksiklikler giderilerek onarım işlemleri tamamlandı. Çit ve bordürler boyandı, park sınırlarındaki mini basketbol sahasının yağmurlu günlerde su basan zemini yeniden yapılıyor, yılların yıprattığı telleri ise yenileriyle değiştiriliyor. Çocuk oyun gruplarının etrafına engelliler için yürüme alanı yapıldı.
Ayrıca vatandaşların spor yapabilmeleri için parka yerleştirilecek spor aletlerinin kullanımı için sert zemin döşenerek aletlerinin siparişi verildi. Spor aletlerin bir hafta içerisinde monte edilerek kullanıma açılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.