Ramazan turizmi etkilemedi

Ramazan turizmi etkilemedi

Ramazan turizmi etkilemedi

Gerçek Gazetesi
Ramazan ayında, Kuşadası'nda önemli bir turist kaybı yaşanmadığı ortaya çıktı. Ramazan öncesi son 12 yılın en kalabalık sezonunu yaşayan ve doluluk oranı yüzde yüzü bulan Kuşadası'nda, Ramazan ayı ile birlikte doluluk oranında büyük düşüş beklenirken, otellerdeki doluluk oranı yabancıların da yoğun ilgisiyle yüzde 90'ların altına düşmedi. Böylece yerli turistteki düşüşe rağmen Kuşadası'nın açığını yabancı turistle kapattığı belirtildi. Kuşadası'nda sıcak havanın da etkisiyle plajlar, su parkları ve havuzlar da insan seli görüntüler oluştu.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı (BYK) Bülent İlbahar, Ramazan ayında beklentilerin aksine yüksek bir doluluk oranı yakaladıklarını belirterek, bu durumun Kuşadası çarşılarına ve plajlarına yansıdığını söyledi. TÜRSAB BYK Başkanı Bülent İlbahar, Ramazan ayının, turizm sezonu için Ağustos ayının başladığı bu günlere dek gelmesinin konaklama turizminde yerli trafiğinde biraz düşüş yaşanmasına neden olduğunu, ancak bu açığın yabancı turistle kapandığını söyledi.
Kuşadası'na tatilini geçirmek için Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde bir düşüş olmadığını anlatan İlbahar, şöyle konuştu: "Kuşadası'nda 4 ve 5 yıldızlı oteller ile tatil köylerindeki doluluk oranı yüzde 90 civarında. Ramazan ayı nedeniyle yerli turizmde biraz kayıp yaşandı. Fakat birçok konaklama tesisi bu düşüşün yaşanması ihtimaline karşı bir takım önlemler almıştı. Yerli turizmdeki boşalan yatak Avrupa'dan gelen misafirlerimize dolmuş oldu. Bu nedenle bir kayıp söz konusu değil."
Bu arada, Ramazan ayı olmasına rağmen otellerdeki doluluk oranının yabancı turistlerdeki artışla yüzde 90 dolaylarında kalmasının Kuşadası plajlarına ve su parklarına yansıdığı görüldü.
Hava sıcaklığının 39, deniz suyu sıcaklığının 26 derece olduğu Kuşadası'nda plajlar ve su parklarında geçen yıllardaki Ramazan aylarının aksine kalabalık görüntüler oluşmaya başladı. Özellikle yabancı turistler aşırı sıcaklardan bunalınca soluğu plaj ve su parklarında alırken, ortaya da ilginç görüntüler çıktığı görüldü.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.