SAATÇİ: "ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

SAATÇİ: "ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM"

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla CHP Aydın İl başkanı Hikmet Saatçi basın açıklaması yaptı.

Saatçi'nin açıklaması şöyle

Kıymetli Basın Mensupları,
Sizlerin de takdir edeceği gibi Türkiye’de son yıllarda en çok özlem duyulan şeylerin başında özgür ve tarafsız; haber ve yayınlar gelmektedir. Bu duyduğumuz özlemi 2022 yılı dünya basın özgürlüğü sıralama endeksinde 180 ülke arasında 149. olmamız vesilesi ile daha net açıklayabiliriz.

Ekonomik buhran ülkemizin dört bir yanında dalga dalga yayılırken; hak, hukuk ve adalet kavramları yok sayılırken, hayatımızın her alanında devletin resmî kurumları aracılığı ile bu memleketin emekçi insanlarının maaşlarında oynama yapılırken; basının ve dolayısıyla siz gazetecilerin önemi her geçen gün kat ve kat artmaktadır.

Ak Parti iktidarının yargı eli dizayn etmeye çalıştığı bu sektörde; korkmadan ve mesleğinin onuru yaşatarak bu kuşatmayı aşan gazeteciler var. İktidar medyasının gizlediği, şahsi siyasi emelleri doğrultusunda sindirmeye çalıştığı ona rağmen hakikati yazan gazeteciler var.
Tutuklansa da, hedef gösterilse de, sansür uygulansa da milletin menfaatleri hedefinden asla sapmayan gazeteciler var. Bu memleketin; Hasan Fehmi Beyleri, Sebahattin Alileri, Abdi İpekçileri, Hrant Dinkleri, Metin Göktepeleri ve Uğur Mumcuları var. İşte bu yüzden sizlerin varlığı bu ülkenin gelecekteki özgürlük ve demokrasisinin en büyük umududur.

Kıymetli basın mensupları,
Artan döviz kurları ve yaşanan ekonomik krizin boyutu her kesimi etkilediği gibi yerel basına olan etkilerini de biliyoruz. Bu yaşanan sıkıntılarla gazetecilerimizin yaşam şartlarında zorlandığını, yaklaşık basın- yayın sektöründe 12 binden fazla çalışanın işsiz kaldığını da çok iyi biliyoruz. İlimiz genelinde de sizlerin yaşadıkları sorunlarında farkındayız. İktidar eliyle tek ses, tek taraf olacak şekilde yaratılmak isteniyor. Bu sisteminin bir parçası haline getirilmenin sonuçları sadece siyasi olarak bizlere değil toplumumuzun her kesimine karşı doğuracağı zararı çok iyi bilmemiz gerekmektedir.


Bugün bu sistemin bir parçası haline gelen yandaş kanalların hiçbiri RTÜK tarafından ceza almazken iktidarın yanlışlarını dile getiren kanalların mimik hareketlerinden dahi ceza aldığı trajikomik bir sistemi hep beraber yaşıyoruz.

Bugün bu sistemin en olumsuz yanlarından biri de ekonomik olarak dar bir kalıba sokulan basın- yayın organlarında; bu mesleğe gönül vermiş, üniversitelerini okumuş gençlerimizin çeşitli sektörlerde çalışarak geçimini sağlamaya çalışmasıdır. Fakat şartlar ne olursa olsun, bugünün buhranı yarınlarımızın karamsarlığı asla olmayacak. Bizler, ülkemizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Basın milletin müşterek sesidir.’’ İlkesi ışığında yürümeye devam edeceğiz. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman özgür basın emekçilerimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Cumhuriyet Halk Partisi Aydın örgütlerimiz adına sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyor, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.