ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ İHALE YÖNTEMİ

ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ İHALE YÖNTEMİ

Dünden önceki gün ve dün olmak üzere Efeler Belediyesi ile ilgili Aydın çukurunda neler konuşulduğunu tabir-i caizse “olaylar olaylar” diyerek size anlattım.

Dünden önceki gün ve dün olmak üzere Efeler Belediyesi ile ilgili Aydın çukurunda neler konuşulduğunu tabir-i caizse “olaylar olaylar” diyerek size anlattım.
Bu iki yazım çok ses getirmiş ki, maşallah arayan arayana.
"Şu da var, bu da var" diyen diyene.
Kutsal mesleğim gazeteciliği işte bu yüzden çok seviyorum.
Doğru kovana çomağı sokarsanız inanılmaz ses çıkıyor.
O kadar insan arayıp, o kadar ilginç şeyler anlatmasına rağmen, bir tek Efeler Belediyesi’nden kimse aramıyor. Aramama konusunda kendileri bilirler.
Bir tekzip, bir düzeltme yapmıyorlar.
Bizim görevimiz; duyduklarımızı akıl süzgecinden geçirip, kamuoyuyla paylaşmak.

İki gündür gördüğüm ve anladığım, daha neler var neler…
Adı bende saklı bir firmaya verilmiş bir ihaleden dün bahsetmiştim. Tanıştığım konunun uzmanı emekli bir bürokratın dahi, son ihalede adeta ağzının açık kaldığını ifade ettiğini anlatmıştım. Ben danışınca ilgisini çekmiş olacak ki; emekli müfettiş abimiz bana dün yine ulaştı.
Müfettiş bey; “ilk kez gördüğüm bu yöntemi görünce araştırma gereği hissetim, gerçekten bu şeytanın aklına gelmez, hatta bu yöntem bu ihaleyle sınırlı kalmamış, başka ihalede de kullanmışlar” deyince “eyvah eyvah" dedim. Kaynağımı pür dikkat dinleyip, not almaya başladım.
Bu sefer ihale rakamı çok daha yüksek; tam 129 milyon lira. KDV’si, iş artışı, fiyat farkı derken 200 milyon liraya yanaşıyormuş bu rakam.
Efeler halkının cebinden halen çıkmakta olan 200 milyon lira aynı yöntem kullanılarak; yani fiyat dışı unsur olarak yasaya aykırı bir şekilde fiyat kullanılarak, hem de yine %90-%110 dışında fiyatlara sıfır puan verilerek, yani “ben ucuza yaparım” diyene, “hayır” diyerek “sıfır” puan verilerek ihale edilmiş.
2022 yılının temmuz ayında adı bende saklı bir firmaya…
Dün olduğu gibi yine söylüyorum; devletin ihale platformu kayıtları açık, merak eden girsin baksın.
İşin uzmanlarının söylediğine göre; tam bir garabet olarak nitelendirilen bu yöntemde, basit bir mal alımında bile, ucuza mal verebilecek birisinin bu ihaleyi alması falan mümkün değil.
Açıkça rekabetin engellendiği iddiası da çok güçlü bir şekilde dillendiriliyor.
Ne diyelim! iddialar doğrusuysa Allah çarşılarına pazar vermiş.
Dün de bir evvelki gün de söylediğim gibi; iddialar ve gelen ihbarlar öyle yenilir yutulur cinsten değil.
Hele dün yeni öyle bir ihbar geldi ki; doğruysa o da ağızları açık bırakacak türden ve araştırıyorum. Birkaç kaynaktan doğrulatırsam onu da yarın herkesin bilgisine köşemden sunacağım.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bu köşeyi yakinen takip ettiğini, yazdığım birçok iddiadan onların da yeni haberdar olduğunu düşünüyorum.
Bakalım, neler olacak hep birlikte görelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.