Şiddet önlensin

Şiddet önlensin

AYDIN BAROSU KADIN KOMİSYONU BAŞKANI MENDERES, “YASAL DÜZENLEMELER İLE BİRLİKTE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN ÇALIŞMALARININ ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİLMELİDİR”

Gerçek Gazetesi
Aydın Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Av. Neşe Menderes, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sivil toplum örgütlerinin çalışmalar yaptığını belirtti. Menderes, ''Devlet kadın hakları ve çocuk hakları konusunda planlı ve programlı bir eğitim politikası uygulamalıdır.'' dedi.
Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir araya gelen sivil toplum örgütleri, Atatürk Anıtı önünde bir basın açıklaması yaptı. Kadınların sadece cinsiyetinden dolayı, psikolojik, fiziksel, ekonomik ve cinsel şiddet gördüğünü iddia eden sivil toplum örgütü temsilcileri; kadınların temel hak ve özgürlüklerinin korunması açısından Türkiye'de gerekli önlemlerinin alınmasını istedi.
Grup adına açıklama yapan Av. Menderes, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin önlenmesi için sivil toplum örgütlerinin çalışmalar yaptığını söyledi. TCK'da yer alan aile içi şiddetle alakalı suçu bildirme ve mükellefiyet kazanma ile ilgili kazanımların yeterli olmadığını savunan Menderes, Sosyal devlet anlayışı içerisinde, devlet kadın hakları ve çocuk hakları konusunda planlı ve programlı bir eğitim politikası uygulamalıdır. Nüfusu 50 binin üzerinde olan yerlerde kadın konuk evleri ve kadın sığınma evlerinin sayıları artırılmalıdır. Şiddete ilk başvurdukları emniyet müdürlükleri, karakollar, sağlık ocakları ve acil servislerde şiddete karşı ön bürolar oluşturulmalıdır. Medya şiddeti önleyici, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini değiştirmeye yönelik eğitim ve sanat faaliyetlerine yer vermelidir. Yeni anaysa hazırlanması ve sosyal devlet anlayışı içerisinde kadın haklarının uygulanırlığının sağlanması için yasal düzenlemeler ile birlikte sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının çalışmalarına destek verilmelidir diye konuştu.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.