'ŞİFA' GİBİ TİYATRO GECESİ

'ŞİFA' GİBİ TİYATRO GECESİ

Çerçioğlu'na teşekkür ettiler

Gerçek Gazetesi

Şükran Güngör-Yıldız Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu tarihi günlerinden birisini yaşadı. "Şifa Niyetine" türkülerin okunduğu, çocukluk hikâyelerinin anlatıldığı gecede, usta tiyatrocular Altan Erkekli ile Veysel Diker'in tiyatro gösterisi ayakta alkışlandı.

Gördüğü yoğun ilgiden dolayı tıklım tıklım dolan tiyatro salonunda yer kalmadığı için birçok seyirci oyunu ayakta izledi.

Seyircileri "Efeler diyarı merhaba" diye karşılayan ikilinin gösterilerinde "söz"de Altan Erkekli tiyatroya başlama sürecini ve tiyatro hayatını hem tatlı anılarla hem de hüzün barındıran hikâyesiyle anlattı. Erkekli'ye "müzikte" eşlik eden Diker ise geceye farklı yörelerden türküleri ve anlatılarıyla katıldı.

"Annem kaldı İstanbul'da, ben gidiyorum Diyarbakır'da"

Altan Erkekli'nin henüz 12 yaşındayken daimi yatılı okula başlamak için İstanbul'dan Diyarbakır'a giderken annesiyle ayrılık sürecinin anlattığı anekdot ise hem kendisini hüzünlendirdi hem de seyircileri.

Şarkılara seyircilerin de eşlik ettiği gecede "İzmir'in Kavakları""Bahçede Yeşil Çınar""Iğdır'ın Al Alması", Atatürk için seslendirilen "Selanik Türküsü""Magusa Limanı" gibi birbirinden farklı yörelerden değerli türküler seslendirildi.

Çerçioğlu'na teşekkür

Gösteride, kendi hayatlarına bir şekilde dokunan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Ahmet Taner Kışlalı'yı Uğur Mumcu'yu, Can Yücel'i ve daha birçok aydını alkışlatan Erkekli ve Diker, Aydın'da Dünya Tiyatro Günü'nü bir haftaya yayılan programla kutlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkan Özlem Çerçioğlu'na teşekkür etti. İkili seyircilerle "Tiyatroyla kalın" diyerek vedalaştı.

img_8620.jpgimg_8628.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.