SIRÇA KÖŞKLERİNİZ YIKILMAZ DEĞİL

SIRÇA KÖŞKLERİNİZ YIKILMAZ DEĞİL

CHP Aydın il gençlik kolları başkanı Mustafa Dinç yazılı bir basın açıklaması yaptı

CHP'li başkan Dinç'in açıklaması şöyle:

Değerli Basın Mensupları,

Vatandaşın gündemine gözlerini kapatanlar, halkın sorunlarını duymazdan gelenler lüks ve şatafat içinde yaşaya dursun, bizler hemşehrilerimizin sesine ses olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Halkımızın gündeminde tek bir şey var; ZAM ZAM ZAM! Yarattıkları enflasyon canavarının karşısında her geçen gün daha çok eriyen, geçim sıkıntısıyla boğuşan vatandaşlarımız sofrasına bir tabak aş koymaya, sokağa çıkmaya çekinir oldu.

Asgari ücret ilk açıklandığı Ocak ayında 454 dolarken bugün 423 dolara denk geliyor. Övünerek zam yaptıklarını söyledikleri asgari ücret vatandaşın cebine girmeden her ay daha fazla eriyor. Türkiye'nin dört bir yanında halkımız pazardan 1 kilo domates almaya, çocuğuna meyve yedirmeye, kahvaltı masasına oturmaya korkar oldu. Yani halkımız, hükümeti ekonomi politikalarının yetersizliğini ve beceriksizliğini hep beraber ödüyor.

Toplumsal huzursuzluğun suçlusu belli. Akaryakıtta zamsız gün geçmiyor. Vatandaşlarımız artık arabalarını evlerinin önünden kaldıramıyor, her yere 40 dereceyi geçen sıcaklarda yürüyerek gidip geliyor. Bakın daha dün bir kardeşimiz kuryelik yaparken sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti. AKP iktidarı toplumumuzu canından edercesine çalışmaya mecbur kılıyor.

Bütün bunlara rağmen İktidar asıl zammı kendisine yapıyor, çıkartılan ek bütçe ile cumhurbaşkanının maaşı bir anda 40 bin TL birden yükseltiliyor. 86 milyon geçim sıkıntısı yaşarken toplumun 'seçilmiş' şanslıları refah içerisinde yaşıyor.

İşçi emeklisine 7 bin 500 TL'yi reva görenler kendileri lüks yatlarında günlerini gün ediyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kızı daha geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımlarla çocuklarıyla yurt dışına tatile gidemediği için 'dertli' olduğunu söylüyor. Yiyin efendiler yiyin! Sırça köşkleriniz yıkılmaz değil!

Bakın gençlerimiz üniversite tercihi yapacaklar. Aileleri kara kara düşünüyor. Ev kiraları, yurt fiyatları almış başını gitmiş. Bu ülkenin gençleri üniversite eğitimini karşılayamayacak bir ekonomik duruma düşmüş. Aileleri endişe içinde. Bunun sorumlusu vatandaşa bu durumu reva gören iktidardır.

Vatandaşı hiçe sayanlar geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da hak ettiklerini bulacak. Ey iktidar sahipleri, Ey AKP iktidarı yapay gündemlerle halkın geçim derdini göz ardı edemeyeceksiniz. Bu milleti yoksulluğa sürüklemenize müsaade etmeyeceğiz. Milleti asıl derdi geçim, geçim.

Mustafa DİNÇ
CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.