SÖKE BELEDİYESİ BUĞDAY TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

SÖKE BELEDİYESİ BUĞDAY TOHUMLARINI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Söke Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla üretim projesinin bu yılki hazırlıkları başladı.

Söke Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla üretim projesinin bu yılki hazırlıkları başladı. İki yıldır başarı ile yürütülen, elde edilen buğdayların una dönüştürülerek vatandaşın sofrasıyla buluşturulduğu proje kapsamında; Söke Belediyesi ekiplerince hazırlanan 70 dönümlük arazide ekim faaliyetleri başlatıldı.

Söke Belediyesi’ne ait olan atıl durumdaki atıl arazilerin değerlendirildiği, bu alanlarda ekimi yapılan buğdayın hasat edilmesinin ardından una dönüştürüldüğü projede, elde edilen un Söke’nin markası Söke Un tarafından paketlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturuluyor.

Geçtiğimiz yıl hasattan 23 ton buğday elde edilmiş, bu buğdaylar 17 ton una dönüşmüş; birer ve beşer kilogramlık paketli un olarak vatandaşlara dağıtılmıştı.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Proje ile birlikte tarımsal üretimde örnek olduk. Üretimi yapılan mahsulü halkla paylaşmanın mutluluğunu iki yıldır yaşıyoruz, bu yıl da yaşamayı hedefliyoruz. Ülkemizin ekonomik refahı ancak üretimle olabilir. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla toprakla buluşan tohumlarımızın bereketli olmasını diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.