Söke Belediyesi’nden Öğrencilere Diyetisyen Eşliğinde Eğitim

Söke Belediyesi’nden Öğrencilere Diyetisyen Eşliğinde Eğitim

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Sökeli çocukların eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Sökeli çocukların eğitimlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Okullarda başlayacak eğitim programı ile öğrenciler yeterli ve dengeli beslenmeyi uzman diyetisyenden öğrenecek.

Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, Söke Kaymakamlığı ve Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşecek “Yeterli ve Dengeli Beslenme” eğitim projesi tüm ortaokul beşinci sınıf öğrencilerini kapsayacak.

Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Arif Eyiol, hedeflerinin eğitime katılan öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme bilinci oluşturmak olduğunu iletirken: “Beslenme açlık duygusunu bastırmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Bireyin gereksinimi olan besin maddelerinin yeterli ve dengeli bir miktarda tüketilmesidir. Sağlıklı beslenme eğitimi, bireylerin doğru besin seçimleri yapabilmesi için gereken temel bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlar. Verilen eğitim sonrasında öğrencilerimizin besin gruplarını tanıması ve doğru tüketilmesi sağlanmış olur. Aynı zamanda bu bilgilerle mevcut sağlık durumunun korunması ve iyiye gitmesi de sağlanır.” dedi.

Yeterli ve dengeli beslenme eğitim projesi kapsamında verilecek olan eğitimlerin sadece çocukların bilinçlenmesiyle sınırlı kalmayacağını ifade eden Eyiol: “ Vereceğimiz eğitimler sadece öğrencilerimize değil aynı zamanda evde ailelerine de yansıyacağı için bu konuda daha bilinçli bir toplum olmamızı sağlayacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.