Söke sanat edebiyat kitap günleri şiir dolu bir geceyle başladı

Söke sanat edebiyat kitap günleri şiir dolu bir geceyle başladı

Söke’de bu yıl 11.’si yapılan ve Söke Belediyesi’nin geleneksel etkinlikleri içinde yer alan Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri şiir dolu bir geceyle başladı.

Söke’de bu yıl 11.’si yapılan ve Söke Belediyesi’nin geleneksel etkinlikleri içinde yer alan Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri şiir dolu bir geceyle başladı.
Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen etkinlikte ünlü şair Ahmet Telli başta olmak üzere Söke ve Aydın Şair ve Yazarlar Derneği üyeleri keyifli bir akşama imza attı.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve Ak Parti Söke Belediye Meclis Üyesi Kasım Üzüm’ün de izlediği Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinliğinde ilk olarak Sökeli araştırmacı yazar emekli eğitimci Oyhan Hasan Bıldırki’nin söyleşisi yer aldı. Söke’nin manilerinin öne çıktığı keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Oyhan Hasan Bıldırki’nin ardından Söke Şairler ve Yazarlar Derneği ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesi şairler eserlerinden örnekler sundular. Daha sonra yine Sökeli araştırmacı yazar emekli eğitimci Yaşar Çağbayır; çok önemli bir eser olan Ötügen Sözlüğünün nasıl ortaya çıktığı ve eserin içeriği ile ilgili bir sunum yaptı. Etkinliğin ikinci bölümünde ünlü şair Ahmet Telli kürsüye gelirken, güzel bir sohbetin yanında herkesçe bilinen şiirlerini seslendirdi. Ahmet Telli konuşmasında şiirin yaşamın içindeki yeri, şairlerin dünyaya ve yaşama bakış açıları konusunda önemli notlar düştü.
Gecede Oyhan Hasan Bıldırki’nin plaket Söke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan tarafından verildi. Söke Şairler ve Yazarlar Derneği adına Başkan Tülay Sarayköylü ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz’e plaketleri Söke Belediye başkanı Süleyman Toyran tarafından takdim edilirken, Yaşar Çağbayır’a plaketini Ak Parti Söke Belediye Meclis Üyesi Kasım Üzüm tarafından verildi. Şair Ahmet Telli’ye plaketini takdim eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Etkinliklerimize katılan başta konuşmacılar olmak üzere sanatseverlere teşekkür ediyorum. Bu yılki etkinliğin teması ’Basış, Sanat ve Aydınlanma’ Özellikle ülkemizin etrafının savaş alanına döndüğü bu günlerde ‘Barış’ın vurgulanması son derece güzel. Barış’ın sanatla yayılacağını düşünüyorum. Şiirlerde, söyleşilerde sevgi, aşk, Atatürk ve kahramanlığı vurgulayan mesajlar aldık” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.