SÖKE TİCARET BORSASI İSMİNİ LEKELEDİLER

SÖKE TİCARET BORSASI İSMİNİ LEKELEDİLER

Zeytad Zeytincilik, Zeytinyağı ve Zeytin Ürünleri Ltd. Şti. sahibi Ahmet Nejat Sağel yargılandığı zeytin ve zeytinyağı prim yolsuzluğu nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Söke Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu ve Borsa Yöneticileri hazır bulundu.
Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay ve Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri'nin yanısıra bazı sektör temsilcilerinin destek amacıyla toplantıya çağırıldıkları görüldü.

SAĞEL'İN TAVRI YADIRGANDI
Yazılı açıklamasını okuyan Sağel'in soruşturmada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle soru almayacağını söylemesi ve istifa etmeyeceğini belirtmesi üzerine basın mensupları tepki gösterdiler.
Nejat Sağel tarafından iddialara cevap verilmediği gibi, konu hakkında haber yapılması halinde yasal hakların kullanılacağı şeklinde gözdağı verilmesi şaşırttı.
Yazılı metni okuyup, basın toplantısını beş dakika içerisinde bitiren Sağel'in tavrı yadırgandı ve fiyasko olarak değerlendirildi.

DÖRT İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Dört ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda yaklaşık 300 Milyon TL. zeytin ve zeytinyağı prim yolsuzluğu yapıldığı tahmin ediliyor.
Altı aydır yürütülen çalışmalar sonucunda sadece Söke'de 104 kişi polis marifetiyle gözaltına alındı ve Söke KOM Büroda ifade verdiler.

SÖKE'DEN SADECE ZEYTAD'A İŞLEM YAPILDI
Söke'den sadece Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nejat Sağel ve oğlu Turhan Sağel'in gözaltına alınmış olması dikkat çekti.
Söke'ye bağlı Sayrakçı Mahallesi'nde faaliyetini sürdüren Zeytad Zeytincilik, Zeytinyağı ve Zeytin Ürünleri Ltd. Şti.'nin prim yolsuzluğu yaptığı yönünde ihbarlar üzerine gözaltıların yaşandığı öğrenildi.

SÖKE TİCARET BORSASI İSMİ KULLANILIYOR
Soruşturmanın Söke Ticaret Borsası ile ilgili olmadığı halde toplantının Borsa Meclis Salonu'nda yapılması manidar bulundu. 
Söke Ticaret Borsası isminin zeytin ve zeytinyağı prim yolsuzluğu ile anılır hale getirilmesi basiretsizlik olarak değerlendiriliyor.
Söke Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ali Özdericioğlu ve Borsa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Yavuz'un yanısıra Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri ile Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay'ın destek amaçlı toplantıya katılmaları yadırgandı.

ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILDI
Yurtdışı yasağı konularak tutuksuz yargılanma devam ettiği halde "hep birlikte Sağel'in yanındayız" mesajının Söke Ticaret Borsası'nda verilmeye çalışılması talihsiz bir yaklaşım olarak değerlendirildi. Yaratılmaya çalışılan algı, "yargılayan mercilere gözdağı verilmeye çalışılıyor" şeklinde yorumlandı.

whatsapp-image-2022-01-21-at-16.53.40.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.