SÖKE ZİRAAT ODASI YAZILI AÇIKLAMAYLA YENİ ÇKS HAKKINDA BİLGİ VERDİ

SÖKE ZİRAAT ODASI YAZILI AÇIKLAMAYLA YENİ ÇKS HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Söke Ziraat Odası yazılı bir açıklama yaptı. Odanın açıklamasında 23/09/2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği hakkında bilgi verildi.

Söke ziraat odasının basın yoluyla duyurduğu yazılı açıklama şöyle:

23/09/2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ile önceki dönem Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kaydı bulunan çiftçilerimizden, yeni üretim sezonu ÇKS kaydı güncelleme evrakları arasında odamızdan alınan ‘’Çiftçi Belgesi’’nin aranmayacağına ilişkin değişikliğin yapıldığı bilinmektedir.

Bir kısım üreticimizin, yukarıda bahsetmiş olduğumuz yönetmelik maddesi uyarınca odamızdan ilgili yıla ait ‘’Çiftçi Belgesi’’ni almadan doğrudan ilçe tarım müdürlüğünde işlemlerini gerçekleştirmiş olduğu odamız tarafından tespit edilmiş olup kamuoyundaki yanlış anlaşılmanın önüne geçilebilmesi , siz değerli üreticilerimizin olası bir mağduriyetinin önüne geçilebilmesi amacıyla Söke Ziraat Odası Başkanlığı olarak bir açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur.

Önemle belirtmekte fayda olduğu üzere Ziraat Odaları Üye Kayıt Yönetmeliğinin ilgili maddesi uyarınca ilçemizde Çiftçilik faaliyetlerini mal sahibi , kiracı veya ortakçı fark etmeksizin sürdüren tüm kişilerin odamıza üye olmaları zorunludur. Dolayısıyla çiftçilik faaliyetine devam eden tüm üreticilerimiz odamızın ‘’asli üyesidir’’.

Ancak 2023 yılı mayıs ayının son gününe kadar tarımsal mal varlığı ve üretim durumundaki değişiklikleri (2023 üretim Sezonu ÇKS kaydını) odamıza bildirmeyen ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından belirlenen yıllık aidat ödemesini odamıza gerçekleştirmeyen üyelerin durumları, 2023 yılı Ekim ayı içerisinde ‘’pasif üye’’ olarak değiştirilecek olması kanun gereğidir.

Dolayısıyla 2023 yılı ÇKS işlemlerini İlçe Tarım Müdürlüğü veya e devletten yapan üreticilerimiz odamıza kayıtlarının güncellemesi gerekmektedir. Güncellemeler yapılmadığından dolayı ürün güncellemesi veya yem bitkisi dosyaları yapılamamaktadır. Mutlaka odamıza 2023 yılı güncellemelerini yapınız.

Aidat ödemeyen ve pasif üye durumuna düşen çiftçilerimiz ;

A- Odaların aktif üyelerine sunmuş olduğu hizmetlerden yararlanma, (sms dahil)

B- Odaların aktif üyelerine tanıdığı teknik/sosyal yardımlardan faydalanma,

C- Odalar tarafından yürütülen projelere iştirak etme,

D- Dört yılda bir Aralık ayında yapılacak olan delege seçimlerinde oy kullanma , aday olma ve delege seçilme,

Hususlarda kısıtlamalar getirilebileceği ve bu şekilde haklarında kısıtlama kararı alınanların , bu karar kaldırılıncaya kadar yukarıda belirtilen hakları kullanamayacakları hükme bağlanmıştır.

2023 yılı İlçe Tarım Müdürlüğü ve e devletten yapan üreticilerimizin kurumumuza 2022 yılı aidatları ödenmemiştir. 7440 sayılı yapılandırmaya göre 31/05/2023 tarihine kadar odamıza başvuru yapılması halinde süresi geçmiş aidatların faizleri silinerek ana para tahsil edilecektir.

Tüm çiftçilerimize duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.