SÖKE'DE DALGIÇ KONAĞI RESTORASYONU TAMAMLANDI

SÖKE'DE DALGIÇ KONAĞI RESTORASYONU TAMAMLANDI

Söke Belediyesi tarafından Söke’nin tarihi Kemalpaşa Mahallesi’nde kamulaştırılan tarihi yapıların restorasyonu sürerken, bir yandan da bu yapıların yaşaması ve işlevselleştirilmesi içim planlamalar da yapılıyor

Geçtiğimiz yıl restorasyonu tamamlanan Dr. Baki Öktem Konağı ‘Konuk Evi’ olarak düzenlenmiş ve hizmete açılmıştı. Şimdi sıra ‘Dalgıç Konağı’ olarak bilinen tarihi yapıya geldi.

Kemalpaşa Mahallesi’nde proje danışmanı mimar Mine Şavkay öncülüğünde Söke Belediyesi personeli tarafından restorasyonu tamamlanan son tarihi yapı ‘Dalgıç Konağı’ oldu. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Dalgıç Konağı’nı gezdi. Beraberinde Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa İberya Arıkan ve Kültür Müdürü Hüseyin Batir ile birlikte çalışmalar hakkında bilgi alan Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Dalgıç Konağı’nın da yakın zamanda Söke’nin kültürüne kazandırılacağını söyledi.

Tarihi yapının tekrar ayağa kaldırıldığını ve Söke’ye yakışır bir hale getirildiğini belirten Başkan Tuncel, “Söke’nin tarihi geçmişi ve kültüründe büyük değere sahip Kemalpaşa Mahallemizi önemsiyoruz. Geçmişin mirasını geleceğe taşımak üzere çalışmalarımız devam ediyor. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.