Söke’de kadınların el emekleri enerjiye dönüşecek

Söke’de kadınların el emekleri enerjiye dönüşecek

Söke’de kadınların el emekleri enerjiye dönüşecek

Söke Belediyesi’nin destekleri ile açılan kadın el emeği pazarından elde edilecek gelir, ilçeye güneş enerjisi ile çalışan telefon şarj ünitesi kazandırılması için kullanılacak.
Sökeli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin yer aldığı kadın el emeği pazarı Söke’nin Limon Sokak diğer adıyla Sanat Sokak’ta açıldı. Bir hafta süreyle açık kalacak el emeği pazarı, kadınların gelir elde etmelerinin yanında ilçeye hizmet vermesi düşünülen telefon ve engelli aracı şarj ünitesi kazandıracak. Kadın el emeği pazarında el emeği ürünlerin yer aldığı 40 tezgah yer alıyor.
Söke Belediyesi Şehir Bandosu dinletisi ile renkli geçen açılış törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Söke Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Gürsoy, İsmail Yerli, Kasım Üzüm, Haldun Işıklı, Söke Kent Konseyi ve Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Söke Kadın Meclisi Başkanı Güler Nalbant; “El emeği pazarında emeğin aile ekonomisine katkı sağlamasını isterken, bu Pazar özel bir konseptte düşündük. Elde edilen gelir şarj ünitesi kazandırmak üzere bağışlanacak. Bütün katılımcılara ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ise yaptığı konuşmada; “Semt evlerimizdeki kursiyerler olarak yer alan kadınlarımıza devamlı bir stant açmıştık. Bu kursların dışında evlerinde üretim yapan kadınlarımız için de böyle bir Pazar talebi gelince hayır demedik. Kadınlarımızın el emekleriin ekonomilerine katkı sağlaması çık önemli. Bu pazarın farklı bir amaca daha hizmet ediyor olması, ilçemize hizmet verecek şarj ünitesi kazandırmak üzere gelirinin bağışlanacak olması daha da anlam kazandırıyor. Kandın Meclisimiz başta olmak üzere tüm katılımcı kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kadın el emeği pazarındaki tezgahlar gezildi. Başkan Toyran, katılımcı kadınlarla sohbet etti, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günlerini kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.