Söke'de ‘Kökler' adlı sergi açıldı

Söke'de ‘Kökler' adlı sergi açıldı

Söke’de sanatçı Mehmet Akkaya’nın ‘kökler’ adlı resim sergisi açıldı.

Bedesten Sanat Galerisi’nde açılışı yapılan sergiye Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut, Söke Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan’nın yanı sıra sanatseverler katıldı.
Serginin açılışını sanatçı Mehmet Akkaya ile birlikte yapan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Çok özel bir serginin ilçemizde sanatseverlerle buluşmasından mutluyuz” dedi.
Ressam Mehmet Akkaya son çalışmalarıyla geçtiğimiz günlerde Aydın da Milli Aydın Bankası Sanat Galerisinde açtığı serginin ardından atölye çalışmalarını Sökeli sanatseverlerle buluşturdu. Yurt içinde katıldığı kişisel ve karma sergilerin yanı sıra İngiltere, Almanya gibi yurt dışında da birçok sergiye imza atmış olan sanatçı Sökelilerle de buluşmaktan dolayı mutlu odluğunu söyledi. Mehmet Akkaya; “Bu son seri çalışmalarımda sanatın köklerine inmek istedim. Bu yüzden Resim serimizin adını “kökler” olarak belirledim. İnsan dünya da var olduğundan beri iz sürdü, izler bıraktı. Tarih bu izlerle yazıldı. İnsanlık bu izlerin üzerinde yükseldi” dedi.
Ressam Mehmet Akkaya’nın Söke’deki Kökler adlı sergisi 19 Aralık 2014 tarihine kadar açık kalacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.