SÖKE'DE PAZARCI ESNAFI İSYAN ETTİ

SÖKE'DE PAZARCI ESNAFI İSYAN ETTİ

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Meyve ve Sebzeciler Oda Başkanı Ümit Coşkun, Söke Yenikent Cuma Pazarı’na giderek halkın ve esnafın nabzını tuttu.

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Meyve ve Sebzeciler Oda Başkanı Ümit Coşkun, Söke Yenikent Cuma Pazarı’na giderek halkın ve esnafın nabzını tuttu. Akkentli’ye dert yanan pazarcı esnafı Ümmühan Kaya, ”Artık kilo ile satmayı unuttuk. Yarım kilo diyor,250 gram diyor.3 kiloya sattığımı 1 kiloya, yarım kilo sattığımızı 250 gram satar olduk. Vay halimize “dedi. Akkentli, Kaya’yı teselli ederek, ”Ülkemizi bu hale getirenlerin son 1 ayı. 1 ay daha sabredeceğiz ve yine bahar gelecek” dedi.

Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Söke Meyve ve Sebzeciler Oda Başkanı Ümit Coşkun, ile birlikte Söke Yenikent Cuma Pazarı’nda bulunan esnafları ve vatandaşları ziyaret etti.
Pazarın nabzını tutan esnaflarla ve vatandaşlarla sohbet eden Akkentli ve oda başkanı Coşkun, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun selam ve sevgilerini de iletti.

Akkentli, esnaf ve vatandaşların dertlerini dinledi. Ziyaret sırasında ilginç diyaloglarda yaşandı.

PAZARCI ESNAFI KAYA:“KİLO İLE ÜRÜN SATMAYI UNUTTUK”

Pazarcı esnafı Ümmühan Kaya, son dönemlerde artık kilo ile ürün satmayı unuttuklarını dile getirdi. Kaya,” Millet ala ala bitiremiyor. Bütün bizi kıskandıklarından elimizde mal kalmıyor. Millet gelen alıyor. Giden alıyor. Vallahi yetiştiremiyoruz. Gelen yarım kilo alıyor. Giden 150 gram alıyor. 250 gram mı alsam diyor. Yok canım kiloyla satmayı unuttuk. Evveli günler olsa yarım kilo satardık kiloyla satardık. Şimdi 3 kilo sattığımız malı bir kiloya, yarım kilo sattığımız ürünü 250 grama satar olduk. 20 liralık bibere kadın tutturmuş 5 liralık alacağım diyor. 250 gram alacağım diyor. Valla Çarşamba Pazarı’nda halimize ağlayacaktım artık. Piyasa da 5 lira da yok.”dedi.

AKKENTLİ:”CHP İKTİDARINDA HERKES HAKKINI ALACAK”

Pazarcı esnafının isyanını dinleyen Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, ”Pazarcı esnafı da haklı vatandaş da. Vatandaşın alım gücü azaldı. Piyasa ateş pahası. Artık kilo kilo alma dönemi bitti. Ama az kaldı. Ülkemizi bu hale getirenlerin son bir ayları. CHP iktidarı ile ülkemize yine baharlar gelecek herkes hakkını alacak. Vatandaşımızda, esnafımızda eski güzel günlerine dönecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.