Söke'de Sanat Edebiyat ve Kitap dolu günlerin 12.'si başladı

Söke'de Sanat Edebiyat ve Kitap dolu günlerin 12.'si başladı

Söke’de Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri etkinlikleri 12’İnci kez başladı.

Ünlü konuklarını ağırlayacak Söke’de, vatandaşlar bir hafta boyunca sanat, edebiyat ve kitap dolu etkinliklerle buluşacak. Bu yılın flaş isimleri ise Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş, gazeteci-yazar Banu Avar ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu olacak.
Geçtiğimiz yıl Söke’de bir ilk gerçekleştirilecek açılan kitap fuarının bu yıl ikincisi açıldı. Söke Belediye Meydanı’nda açılışı yapılan kitap fuarında çeşitli yayın evleri stant açtı. Açılan stantlarda kitaplar sergilenirken aynı zamanda kitap satışı da yapılacak. Kent meydanına hareket getiren Söke 2. Kitap Fuarı’nı açılış törenine Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Gürsoy ve Haluk Kutlay, Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Nebihat Erten başta olmak üzere davetliler katıldı.
“BU YILKİ TEMA ATATÜRK VE DEMOKRASİ”
Kitap Fuarı açılışında konuşan Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; “Söke Belediyesi olarak bu sene onikincisini gerçekleştireceğimiz Sanat, Edebiyat ve Kitap Günleri etkinliğimizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Geçen yıl temamız “Barış, Sanat ve Aydınlanma” idi. Bu sefer de “Atatürk ve Demokrasi” olarak belirledik. Bu vesileyle Devletimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve şükranla anıyorum. Dünya durdukça onun İlkelerine sadık kalacağız ve devrimlerinin takipçisi olacağız. Demokratik bir ülkede yaşamanın, kulluk yerine birey olabilmenin onurunu her koşulda muhafaza edeceğiz. Bu sene de ülkemizin saygın yazarlarını ilçemizde konuk ederek kendileriyle söyleşiler yapma imkanı bulacağız. Ayrıca yereldeki şair ve yazar arkadaşlarımızın çalışmalarını da okuyucularla buluşturma imkanı bulacağız. Bu yıl etkinliğimize bir farklılık getirmek istedik. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin beğenisini kazanmış, eserleriyle onların sevgisini kazanan yazarlarımızı da etkinliğimizde görmek istedik. Davetimize olumlu cevap veren ve etkinliğimizi onurlandıran yazar ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“SÖKELİ ÇOCUKLAR YAZARLARI SAVAŞ ÜNLÜ İLE BULUŞTU”
12. Söke Sanat Edebiyat Kitap Günleri Etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ilk söyleşide çocuk kitapları yazarı Savaş Ünlü, Sökeli öğrencilerle buluştu. Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleşen söyleşi ve imza gününe Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Söke Belediye Meclis Üyesi Yasemin Gürsoy’da katıldı. Çocukların da katılımıyla interaktif olarak gerçekleşen söyleşide Söke Belediyesi tarafından yazar Savaş Ünlü’nün kitapları Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran ve yazarın imzalarıyla hediye edildi.
Yazar Savaş Ünlü; kütüphaneler ve kitapların önemine değinerek, böylesi sanat ve kitap günlerinin önemine de vurgu yaptı. Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran başta olmak üzere Söke’de Sanat Edebiyat ve Kitap Günleri’nin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür eden Savaş Ünlü, Söke’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Toyran yazar Savaş Ünlü’ye teşekkür ederken, çiçek ve plaket takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.