SÖKELİ ÇİFTÇİLERDEN MUSTAFA SAVAŞ’A TEPKİ

SÖKELİ ÇİFTÇİLERDEN MUSTAFA SAVAŞ’A TEPKİ

Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız’ın yaklaşık bir ay önce AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın talimatıyla görevden alınmasına tepki gösteren Sökeli çiftçiler, Yıldız’ın yeniden müdür olarak görevlendirilmesini istediler.

Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız’ın yaklaşık bir ay önce AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın talimatıyla görevden alınmasına tepki gösteren Sökeli çiftçiler, Yıldız’ın yeniden müdür olarak görevlendirilmesini istediler.
Söke’de faaliyet gösteren çiftçi kuruluşlarının temsilcileri ile Söke Sulama Birliği eski Başkanları, mahalle muhtarları ve çiftçiler AK Partili Savaş’ın görevden aldırma talimatına tepki olarak, Ömer Yıldız’ın yeniden görevinin başına dönmesi için ortak bir toplantı yaptılar.
SAVAŞ İLE GÖRÜŞMELER OLUMSUZ SONUÇLANDI
Söke Ovası Sulama Birliği Müdürü Ömer Yıldız yaklaşık bir ay önce AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın talimatı ile görevinden alındığı iddia edilmişti. Bir çok kurum ve kuruluş, AK Partili Savaş ile Yıldız’ın görevine dönmesi için görüşme yapmış ancak her seferinde olumsuz yanıt alınmıştı.
SAVAŞ’A TEPKİ, ÖMER YILDIZ’A DESTEK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER
Söke Ziraat Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, Söke Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Çıtak, Söke Genç İş İnsanlara Derneği Başkanı Murat Günal, Söke Tariş Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, Söke Sulama Birliği Kurucu Başkanı Beliğ Azbazdar, Söke Sulama Birliği eski Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke Belediyesi eski Başkanı İbrahim Adalı, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
SÖKE ÇİFTÇİSİ MAĞDUR EDİLDİ
Toplantıda yapılan konuşmalarda, yaklaşık 25 yıldır Söke Ovası Sulama Birliği’nin yöneticiliğini yapan ve ovayı çok iyi bilen Yıldız'ın tam da sulama sezonu öncesinde görevden alınmasının çok yanlış olduğu belirtildi.
Yapılan yanlışlıklar nedeniyle Söke çiftçisinin çok zor durumda kaldığı savunulan konuşmalarda, yeterli yağış olmasına ve barajlarda çiftçiye yetecek su bulunmasına rağmen, özellikle Söke çiftçisinin su konusunda mağdur edildiği belirtildi.
AK PARTİLİLER TEPKİLİ
Devlette devamlılığın esas olduğunu savunan AK Partili üyeler “bu ülkede Bakan değişiyor, Vali değişiyor, Genel Kurmay Başkanı değişiyor. Devletin kurumu başsız kalmaz. Asıl olan Devlettir. Böyle hareketler yanlış olaylara sebebiyet verebilir. Bazı kurum yöneticilerinin önceki dönem milletvekilimizin itibarını kurtarmak için yapmış oldukları davranışlar çiftçiye zarardır” şeklinde tepki gösterdiler.
ORTAK METİN İMZALANDI..
Toplantı sonunda, Söke Ovası Sulama Birliği eski Müdürü Ömer Yıldız’ın yeniden görevinin başına dönmesini içeren ortak karar metni imzalandı.
Ortak karar metni, Cumhurbaşkanlığı, bölge milletvekilleri başta olmak üzere, Aydın Valiliği, DSİ ve ilgili birimlere gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.