Söktaş’ın Hindistan’daki

Söktaş’ın Hindistan’daki

Söktaş’ın Hindistan’daki fabrikası törenle açıldı

Gerçek Gazetesi
Dünyanın önde gelen gömleklik kumaş üreticilerinden Söktaş, Hindistan"ın Maharashtra eyaletinin Kolhapur kentinde bölge pazarı için üretim yapacak yeni fabrikası Söktaş India"yı törenle açtı. 2008 yılsonu itibariyle toplam 45 milyon dolar yatırım yapılan fabrikanın 5 yıl içinde yıllık 12 milyon metre kumaş üretimine ulaşması hedeşeniyor.
2007 yılı Kasım ayında temeli atılan fabrikada 2008 yılı Kasım ayından itibaren deneme üretimleri başladı. 33,000 mÇ"si kapalı alan olmak üzere toplam 100,000 mÇ arazi üzerine inşa edilen Söktaş India"da 500 kişiye istihdam sağlanıyor. Söktaş"ın Söktaş India"daki ortağı %11,8"lik hisseye sahip IFC (International Finance Corporation-World Bank Group).
Söktaş Yönetim Kurulu Başkanvekili Muharrem Kayhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada Hindistan yatırımı hakkında şu bilgileri verdi:
“Dünyanın tüm ülkelerine gömlek kumaşı ihraç eden ve liderliğe oynayan bir firma olarak bize ulaşan talepleri karşılayabilmek amacıyla kapasitemizi artırma kararı aldık ve yatırım için araştırmalara başladık. 1 milyar 250 milyonluk nüfusu ile dünyanın en hızlı gelişen pazarlarından biri olan Hindistan"ı, yatırım için her alanda potansiyeli yüksek bir ülke olduğu için tercih ettik. Kişi başı yıllık gelir düzeyi 700–800 USD civarında olan, 8 bin 400 üniversiteye sahip Hindistan"ın yetişmiş insan gücü ve teknik bilgi düzeyinin yüksekliği de yatırımımızı yönlendirirken bizi etkileyen unsurlardan biri oldu.”
Konuşmasında Hindistan"daki hedeşerine de değinen Kayhan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Söktaş"ın Hindistan yatırımının amacı, dünyanın en hızlı büyüyen pazarına hizmet vermektir. Çok hızlı gelişen Hindistan iç piyasası ve bölgedeki gelişmiş konfeksiyon merkezlerine yönelik bu yatırımı, Söke"deki üretim hacmine ilave olarak planlıyoruz. Hindistan"daki fabrikamızda hedeşenen nihai üretim kapasitesi yıllık 12 milyon metredir. Bu yatırımla Hindistan, ABD ve Uzakdoğu"ya daha yakın bir merkezden üretim yapmayı amaçlıyoruz.”
Söktaş"ın Hindistan"daki fabrikasının açılış törenine Yeni Delhi Büyükelçisi Levent Bilman, Mumbai Başkonsolosu Ahmet Yörük, Yeni Delhi Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ziya Demirdüzen, IFC"den kıdemli Müdür Sujoy Bose, Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası Genel Müdürü Halil Eroğlu ile Kurumsal Pazarlama Müdürü Funda Gürel başta olmak üzere 100"ü aşkın seçkin davetli katıldı.
Söktaş hakkında
1971 yılında kurulan ve halka açık bir şirket olan Söktaş, Aydın"ın Söke ilçesinde, toplam 165 bin metrekarelik alana kurulu entegre tesislerinde 1200 çalışanıyla üretim yapıyor. Söktaş, dünya modasına yön veren ünlü markalar için tutku, yaratıcılık ve servis unsurlarını markasında birleştirerek gömleklik kumaş tasarımı ve üretimi yapıyor. Söktaş"ın tasarım ve pazarlama merkezi, Söktaş Pera ismiyle İstanbul"da faaliyet gösteriyor. Armani, Banana Republic, Burberry, Dolce & Gabbana, Ermenegildo Zegna, Façonnable, GAP, Gucci, Hennes&Mauritz, Hugo Boss, Paul Smith, Prada, Ted Baker, Thomas Pink, Versace ve Zara Söktaş"ın gömleklik kumaş verdiği markalar arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen gömleklik kumaş üreticilerinden biri olan ve üretiminin %85"ini ihraç eden Söktaş"ın 2008"deki toplam kumaş satışı 12 milyon metreye ulaştı. Söktaş gömlek kumaş üretiminin yanı sıra Aydın"ın Germencik ilçesinde 600 dönümü çiftlik alanı olmak üzere toplam 1500 dönüm arazi üzerine kurulan Efeler Çiftliği"nde hijyenik süt üretimi yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum