SOYLU’NUN DANIŞMANI BU KEZ DE İHALELERLE GÜNDEMDE

SOYLU’NUN DANIŞMANI BU KEZ DE İHALELERLE GÜNDEMDE

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medyadaki trollerini yönettiği iddiasıyla gündeme gelen Soylu’nun danışmanı Emin Şen, bu kez girdiği ihalelerle gündeme geldi.

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medyadaki trollerini yönettiği iddiasıyla gündeme gelen Soylu’nun danışmanı Emin Şen, bu kez girdiği ihalelerle gündeme geldi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Şen’in hissedarı olduğu bazı şirketler aracılığıyla ihaleler aldığını belirterek konuyu Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye yanıtlamaları istemiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Bülbül’ün önergelerinde yer alan sorular şöyle:

  1. Emin Şen’e ait Native Teknoloji ve S.M. 360 isimli firmalara yahut Emin Şen’e ait veya Emin Şen’in hissedarı olduğu başkaca şirketlere Aydın ili sınırları içerisinde yapılacak iş ve işlemler için herhangi bir ihale verilmiş midir? Verildi ise bu ihaleler hangileridir?
  2. Aydın ilinde Emin Şen’e ait veya hissedarı olduğu başkaca şirketlere verilen ihalelerin toplam bedeli nedir?
  3. Emin Şen’e ait veya hissedarı olduğu firmalara verilen ihalelerden kaç tanesi Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından açılan ihalelerdir?
  4. YİKOB tarafından Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Kavaklı Camisi için açılan ihaleyi hangi şirket kazanmıştır?
  5. YİKOB tarafından Aydın ilinde bulunan Adnan Menderes müzesi için açılan ihaleyi hangi şirket kazanmıştır?
  6. Native Teknoloji ve S.M. 360 isimli firmalara yahut Emin Şen’e ait veya Emin Şen’in hissedarı olduğu başkaca şirketlere verilen ihaleler yıllara göre ayrı ayrı hangileridir? Toplam bedelleri ne kadardır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.