Tedbirler sıkıntıyı giderdi

Tedbirler sıkıntıyı giderdi

Alınan tedbirler sıkıntıyı giderdi

Gerçek Gazetesi
Son yıllara oranla, ortalamanın üstünde yağan yağmurlar Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın'da da etkili oldu. Pek çok köyde yollar trafiğe kapandı ve bazı köylere ulaşım güçlükle sağlandı. Aydın İl Özel İdaresi'nin önceden aldığı tedbirler sayesinde sorunlar kısa sürede çözüldü.
Aydın'daki 3 bin 436 kilometrelik köy yollarının tamamını bahar aylarından itibaren onarıma alan Aydın İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları, aşırı yağan yağmurların köy yollarında daha fazla etkili olmasının önüne geçti. Yağan yağmurlarda araç farlarını yakarak bozulan yollardaki arızaları gidermek için gece saatlerinde çalışan İl Özel İdaresi ekipleri, yolların büyük bölümüne trafik uyarı levhaları yerleştirerek olası kazaların da önüne geçmeyi başardı.
Geçtiğimiz iki hafta içinde yağan yağmurların kesilmesi ile birlikte açıklamada bulunan Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılınç, Aydın İl Özel İdaresi'ne bağlı 3 bin 436 kilometrelik yol ağında gerekli çalışmaları bahar aylarında başlatmak kaydıyla kış aylarında yaşanması muhtemel sıkıntıları önlemeye çalıştıklarını söyledi.
Yapılan bakımlardan dolayı bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Kılınç Sadece yağmurların çok yağdığı İncirliova'ya bağlı bazı köylerinde oluşan zararları süratle önlemler alarak; araçlar gönderip yolları trafiğe açık hale getirdik. Aşırı yağmurlarda bir de Koçarlı Mersinbelen ve onun altındaki köylerde yaşanan sıkıntıları anında giderdik. Şu anda Aydın'ın hiçbir bölgesinde trafiğe kapalı yol bulunmamaktadır dedi.
Son günlerde beklenenin üstünde yağan yağmurlarda köy yollarında aşırı bir zarar olmadığına değinen İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Kılınç geniş çaplı maddi hasarlar olmadığını fakat bazı bölgelerdeki yollarda daralmalar oluştuğunu söyledi. Kılınç özellikle dağ köylerinde yağış sonrası meydana gelen göçükler nedeniyle daralan yolların da genişletme çalışmalarının yapıldığını şu an itibariyle il genelinde ulaşım konusunda hiçbir sıkıntı olmadığını söyledi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.