TEMA’dan ‘Orman Kahramanı’na teşekkür

TEMA’dan ‘Orman Kahramanı’na teşekkür

TEMA’dan ‘Orman Kahramanı’na teşekkür


█ Gerçek Gazetesi
TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Orman Kahramanı” ilan edilen TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'yı tebrik etti.
BM 10. Orman Forumu 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında, 197 ülkenin katılımıyla Türkiye'de yapıldı. Birleşmiş Milletler ekretaryası tarafından belirlenen jüri, 2013 yılında 30 ülkeden 47 adayın arasından Hayrettin Karaca'yı seçerek “Orman Kahramanı” ödülüne layık buldu. Karaca, “Orman Kahramanı” olarak ilan edildi.
TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı “Orman Kahramanı” Hayrettin Karaca"yı tebrik eden TEMA İl Temsilcisi Özdemir, “Ormanlar açısından çok olumlu bir dönemden geçtiğimizi söylemek mümkün değil. Çünkü orman ve ağaç tarımı arasındaki farkı ayırt etmiyoruz. Bu da küresel ölçekte ormanlarımızın yok edilmesine neden oluyor. Oysa orman, yan yana gelmiş ağaçlar topluluğu değil; florasıyla, faunasıyla bir ekosistemdir. Ülkemizden örnek vermek gerekirse, kendiliğinden yetişen ormanlarımız hızla azalmakta; ancak çok başarılı ağaçlandırma çalışmaları yapılmaktadır. Ağaçlandırma çalışmaları da yaşama katkı sağlar ama ormanın sağladığı ekosistem hizmetleri her zaman daha üstündür, kıyas bile kabul etmez. Bilgi paylaşıldıkça çoğalır. Ben bildiklerimi, her yerde, her mekanda anlatmaya gayret ediyorum. Türk ulusunun, Türk toplumunun ormanlara verdiği değer her gün olumlu bir yolda ilerlemektedir. Bir gün gelecek ormanın bir ekosistem olduğu anlaşılacaktır. Buna benim inancım tamdır” dedi.
"Orman Kahramanları Ödülü" BM Orman Forumu Sekretaryası tarafından ilk kez 2012 yılında verilmeye başlandı. Ödül, küresel ölçekte ormanların sürdürülebilirliğini sağlamak ve ormanları korumak için sessiz ancak kahramanca çalışmalar yürüten bireylere veriliyor. Sekretaryanın belirlediği jüri, her yıl 5 kişiyi “Orman Kahramanı” ilan ediyor.(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.