Tilki yavruları doğaya salındı

Tilki yavruları doğaya salındı

Tilki yavruları doğaya salındı

█ Gerçek Gazetesi
Söke ovasında Mustafa Ali Özün hayvan çiftliğinin ahırında bulunan tilki yavruları dört aylık bakımdan sonra ovacık yaylasında tekrar doğaya bırakıldı. Orman su işleri bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Aydın Müdür Vekili Sadık Yılmaz, DYMBD Erdinç Kutsal, Söke Ziraat Odası Başkanı M. Kemal Kocabaş, Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Akat, EKODOSTDerneği Başkanı Bahattin Sürücü ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevlilerin tilkileri doğaya bırakışlarını izlediler. Dört ay önce çiftlikte bulunup İzmir Doğal Yaşam alanına tedavi ve bakım amacıyla bırakılan tilkiler bakımları bittikten sonra ovacık yaylasında doğal yaşam alanlarına bırakıldılar.
Orman Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Bakanlık olarak ülkemizin ve bölgemizin doğal hayatını korumak görevlerimiz arasındadır. Tilki yavruları bize gönderildikten sonra onlara 4 ay baktık, şimdi bunları ait oldukları yer olan doğal yaşam alanlarına bırakıyoruz. Doğada bir denge var. Biz bu dengeyi elden geldiğince bozmamaya çalışmalıyız. Ben bu konuda duyarlı olan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş"a ve EKODOST Başkanı Bahattin Sürücüye teşekkür ediyorum dedi”
Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, “Doğal hayatı korumak zorundayız. Eğer bu doğal hayatın bir halkası eksik olursa şimdi olduğu gibi Söke ovamızı domuzlar basar. Ürünlerimize zarar verir. Biz çiftçiler olarak doğal hayata karşı daha duyarlı hale geldik. Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz. Müdürümüz Rahmi Bayrak ve EKODOST Başkanı Bahattin Sürücü"ye teşekkür ediyoruz. EKODOST Başkanı Bahattin Sürücü ise yaptığı konuşmada EKODOST olarak çevre bilincinin oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Yaptığımız çalışmalar da Söke Ziraat Odası ile işbirliği yapıyoruz. Bundan 4 ay önce Söke Ziraat Odası Başkanımız bizi arayarak Söke Ovasında bir çiftlikte tilki yavruları olduğunu söyledi. Biz Orman Su İşleri Bakanlığına haber verdik. Bakanlık tilki yavrularının bakımlarını ve tedavilerinin yapılması için İzmir Doğal Yaşam Alanına gönderdi. Şimdi doğaya saldığımız bu tilkiler doğadaki yaşam zincirinin bir parçası olarak yaban hayata katılıyorlar. Bu konuda gerekli duyarlılığı gösteren Orman Su işleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak"a Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş"a teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.