TÜRK EDEBİYATI SÖKE'DE BAŞARILI İSİMLER YETİŞTİRİYOR

TÜRK EDEBİYATI SÖKE'DE BAŞARILI İSİMLER YETİŞTİRİYOR

Sökeli eğitimci-yazar Hasan Cüneyt Bozkurt’un 9. kitabı “Buraya Bir Şiir Gelmeli” Türk edebiyatının önemli isimlerinin gündeminde.

Eğitimci-yazar Hasan Cüneyt Bozkurt’un kitabındaki öyküler 24 farklı dergide yayımlandılar ve kitaba adını veren öykü, yazar tarafından senaryolaştırılıp aynı isimle kısa animasyon film olarak sinemaya uyarlandı. Üstelik İngiltere'de düzenlenen, The Lift-Off Sessions Film Festivali'nin gösterim seçkisinde yer aldı. Filmin Türkiye gösterimi, ÇYDD'nin "Köyde Şenlik Var" projesi kapsamında Kisir Mahallesi'nde düzenleyeceği etkinliklerde yapılacak. 31 Mayıs Salı günü, 20:00'da.

Türkçe öğretmeni, yazar ve şair Esra Ünal Sağlık'ın değerlendirmesini sizlerle paylaşıyoruz.
"Buraya Bir Şiir Gelmeli; güçlü bir gözlem gücünün, ironik bir bakış açısıyla harmanlandığı öykülerden oluşmuş. Yazar, kurmacaların hiçbirinde ileti kaygısı gütmeden minimalist bir daire çerçevesinde hareket etmiştir. Toplumun aksayan taraflarına ince göndermeler yaparken okuru yormaz. Zihni tetikte ve belli bir okuma birikimine sahip okurları menziline alır. Kafka ve Tanpınar okumalarının yansımalarını bazı öykülerde yeniden yorumlar. Nükteli anlatımının hissedildiği öykülerde; doğanın tüm bileşenleri ve insan merkezdedir. Öyküler, bazen bir cambaz bazen bir dövüş horozu kimi zaman da eğitimle ilgisi dahi olmayan bir okul müdürüyle çıkar karşımıza. Saf, içten, adil, merhametli, rasyonel, etik kısacası güzel olan ve insana yakışan bir yaşamı önceleyen bu öykülerde Türkçenin de özenle kullanıldığını ifade edebilirim.
Buraya Bir Şiir Gelmeli, adında "şiir"sözcüğü olmasına rağmen şiirsel dillle yazılan metinlerden oluşmuyor. Öykü dilinin hakkı verilerek yazılan ve yaşamda karşılığı olan öykülerden oluşuyor"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.