Türkiye Havalı Silahlar Bahar Kupası

Türkiye Havalı Silahlar Bahar Kupası

2008 OLİMPİYATLARINA HAZIRLANAN MİLLİ SPORCU YUSUF DİKEÇ VE DÜNYA REKORU DENEYECEK OLAN MİLLİ SPORCU BÜLENT AVCI, BAHAR KUPASI'NIN GÖZDESİ OLDU


Gerçek Gazetesi
Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından düzenlenen ve 18-23 Mart 2008 tarihleri arasında yapılacak "2008 Türkiye Havalı Silahlar Bahar Kupası" müsabakaları, Aydın'da başladı. Bahar Kupası müsabakalarına katılan Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli sporcu Yusuf Dikeç ve 2008 Türkiye Atıcılık Şampiyonası'nda dünya rekoru denemesi yapacak milli sporcu Bülent Avcı, şampiyonanın ilgi odağı oldu.
2008 Türkiye Havalı Silahlar Bahar Kupası müsabakaları, Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda dün yapılan antrenman atışlarıyla başlarken; Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı Ateşli Silahlar Asbaşkanı Zekeriya Atilla, müsabakaların 6 gün devam edeceğini söyledi. Sporcuların tabanca ve tüfek olmak üzere iki ayrı kategoride mücadele edeceğini kaydeden Atilla, müsabakalarının ilk 3 gününde tabanca, kalan bölümde ise tüfek yarışmalarının yapılacağını ifade etti. Şampiyonada 25 ayrı takımdan 1008 sporcunun mücadele edeceğine işaret eden Atilla, kupa törenlerinin ardından Bahar Kupası'nın sona ereceğini kaydetti. Müsabakalara katılan milli sporcu Yusuf Dikeç'in 9-16 Mart 2008 tarihleri arasında Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan 2008 Atıcılık Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olduğunu hatırlatan Atilla, diğer bir milli sporcu Bülent Avcı'nın da şampiyonada engelliler 10 metre atış kategorisinde dünya rekoru kırmak için hazırlık yaptığını belirtti.
Müsabakalara katılmaktaki en büyük amacının Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak 2008 Olimpiyat Oyunları'na hazırlanmak olduğunu açıklayan milli sporcu Yusuf Dikeç ise, 2003 yılından bu yana bu sporu yaptığını belirtti. 2004 yılında ilk kez Milli Takım'a seçildiğini hatırlatan Dikeç, "2006 yılında Macaristan'da yapılan Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda kupayı aldım. Hedefim tabii ki, 8 Ağustos'taki Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak. İnşallah, madalya alacağımızı ümit ediyorum. Bu müsabakalar onların hazırlıkları niteliğinde. Geçen hafta Almanya'nın Dortmund kentinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettim. Orada 582 puanla birinci oldum. Bu madalyalar inşallah Olimpiyat Oyunları'nda da çıkacak diye ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
6 yıldır atıcılık sporuyla ilgilendiğine değinen Atıcılık Engelli Milli Takımı oyuncusu Bülent Avcı ise, aynı zamanda Aydın'da engelli sporculara antrenörlük yaptığına dikkat çekti. Eşinin Bedensel Engelliler Federasyonu İl Temsilciliği görevini yürüttüğünün altını çizen Avcı, şöyle konuştu: "Engelli arkadaşlarımıza yaralı olabilmek için jandarma astsubaylıktan emekli olduktan sonra eşimle birlikte mücadele veriyoruz. 8-11 Nisan 2008 tarihlerinde Aksaray ilinde yapılacak 2008 Türkiye Atıcılık Şampiyonası'nda bedensel engelliler kategorisinde mücadele edeceğim ve 10 metre atış kategorisinde dünya rekoru denemesi yapacağım. Onun için burada yapacağım atışlar orada yapacaklarımın sağlaması olacağından benim için çok önemli. Ben bugüne kadar olan yarışmalarda genelde ilk 10'da oluyorum. Önceki sene Çankırı'da Milli Takım kampına seçildim. Ama orada benden daha iyi atanlar olduğu için onlar yurt dışına gitti. Bu sene hedefim yurt dışına gitmek. İnşallah, bu moralle ve eşimin katkısıyla iyi bir atış yapmak istiyorum. Haftada 5 gün olmak üzere eşimle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Hedefim ülkemizi yurt dışında temsil etmek." (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.