"ÜÇ KEZ YENİLEN VEKİL" DİYE AYDIN TARİHİNE GEÇECEK

"ÜÇ KEZ YENİLEN VEKİL" DİYE AYDIN TARİHİNE GEÇECEK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Kongresinde partililere hitaben yaptığı konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.
Güncellenmiş rakamlarla Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ olarak Nazilliye 800 milyon TL. yatırım yaptıklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu; "Fenişleri olarak 381 km. yol çalışması, ASKİ olarak 377 km. hat çalışması, 111 adet içme suyu sondaj kuyusu, 10 adet içme suyu atıksu paket arıtma, hepinizin bildiği gibi Nazilli İstasyon Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, ASKİ Hizmet Binası, çok amaçlı salonlar, Muammer Aksoy Mahallesi’ne taziye evi, kültür merkezi, çocuk eğitim merkezi yaptık. Hizmetlerimiz böyle gidiyor. Biz; Nazilli'ye hizmet etmeye devam edeceğiz arkadaşlar. Bu hizmeti de sizlerle beraber yapacağız" dedi.

İSİM VERMEDEN ELEŞTİRDİ
Nazilli'de 2019 yerel seçimlerinde çok güzel başarı gösterdiklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu isim vermeden, İyi Parti'den AKP'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ı eleştirerek; "fakat seçilen belediye başkanı, o cümleyi söylemeyeyim şimdi onu 2024 yerel seçim atmosferine saklıyorum, yerel seçimlerde söyleyeyim. Evet hakkımızı helal etmiyoruz, oyların hiçbiri için Nazilli halkı haklarını helal etmiyor" dedi.

"4.5 YILDIR ÇALIŞIYORUZ" DİYEN ÇERÇİOĞLU AYDIN ÖRGÜTLERİNİ ÖVDÜ
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Nazilli'yi kazanacaklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu; "Nazilli'yi kazancaz değil mi? Şimdi çok değerli Evrim Karakoz vekilim, AKP'nin yerel seçimler için genel seçimlerden hemen sonra çalışmaya başladığını ifade etti. Biz; Aydın olarak, Büyükşehir Belediyemiz, 11 ilçe başkanlarımızla 31 Mart 2019 akşamı başladık çalışmaya. 4.5 yıldır çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı kendisi de içinde olduğu için en iyi bilenlerden. Nasıl çalıştığımızı Süleyman Bülbül vekilimiz de en iyi bilenlerden ve Nazilli‘de ve Aydın’da Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılı olduğumuzu, yüzde 60 oy aldığımız ifade etti. Diğer illerde alamadıysak oradaki vekillere sormak lâzım, örgütlere sormak lâzım. Burada aday olan genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet HalkPartisi de oradaki başka mıydı? Burada her bir partili çalışmış, elinden geleni yapmış. Parti Meclisi gelsin, 'nasıl başardınız?' diye sorsunlar. İl başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, üyelerimize sorsunlar. Burada oluyor da neden başka yerlerde olmuyor? Ozaman oradakiler bakacaklar. Bu konuda fazla detaya girmek istemiyorum" dedi .

İNCİRLİOVA HALKI DA HAKKINI HELAL ETMİYOR
İyi Parti'den belediye başkanı seçilen ve AKP'ye geçen İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'yında isim vermeden eleştiren Başkan Çerçioğlu; "Sadece Nazilli değilki, İncirliova belediye başkanı da öyle. O da AKP'ye geçti. İncirliova'da oy verenler hakkını helal ediyor mu? Onlar da etmiyor. Bir de yeni bir moda oldu şimdi. Parti değiştirecek belediye başkanları 'ben Büyükşehir Belediyesini sevmiyorum' diyorlar. En kolay bahane. Kardeşim çık söyle! Ben parti değiştireceğim de. Neden sen bana iftira atıyorsun kardeşim. Adam gibi söyle. Çık neden parti değiştirdiğinin sebebini söyle. Sen sebebini söylemeyince, o kentte yaşayan vatandaşların neden senin AKP’ye veya MHP’ye gittiğini, gideceğini anlamıyorlar mı? Hepimiz biliyoruz değil mi neden gittiklerini veya gideceklerini? Yapmayın böyle. Vatandaşın aklıyla dalga geçmeyin. Herkes her şeyi biliyor. 31 Mart 2024 seçimlerinde hem Nazilli'yi hem İncirliova‘yı biz tekrar kazanacağız. Sizin gibi partili üyeler olduğu sürece, Aydın'ın ve Nazilli'nin sırtı yere gelmez arkadaşlar" dedi.

"VATANDAŞIN MALINA ÇÖK" DİYORLAR
Yılan hikayesine dönen Aydın Devlet Hastanesi yolu konusunda açıklama yapan Başkan Çerçioğlu; "Aydın’da yılan hikayesine dönmüş Devlet Hastanesi yolu var. Bu yolu yapmak Merkezi Hükümetin görevi. Bakanlıktan bize yazı yazdılar. 'Biz bu işi nasıl yapacağız?' dediler. Dönemin Aydın Valisi bizi topladı. Yaklaşık 15, 20 ilgili kurum ve kuruluş yolun nasıl yapılacağını konuştuk ve kurul karar verdi. Kurulun aldığı kararı aynı şekilde Büyükşehir Meclisinden geçirdik. Çok teknik konuya girmeyecegim. Burada 18. Madde uygulanıyorsa, vatandaşın arsasının kanunen %45’i kamulaştırılır yani daha fazla yapamazsınız. Vali Bey’in başkanlık yaptığı kurulda bütün kararlar bir genelgeye uygun olarak yapıldı. Yol nasıl yapılacaksa o şekilde kararlar alındı. Daha sonra bir el devreye girdi ve Tarım Bakanlığına yarı yarıya gitti. Bu ne demek biliyor musunuz? Vatandaşın arazisinin yüzde 60'ını alıyorsunuz. Anasından, babasından kalan mülkün yüzde 60 veya yüzde 65'ini bize al diyor. Yani 'sen git' diyor ve 'vatandaşın malına mülküne çök' diyor. Bu olacak iş mi arkadaşlar? 'Yapmayız' dedik ve yapmadık" dedi.

VEKİLE YALAN SÖYLEMEK YAKIŞMAZ
AKP Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın gerçekleri söylemediğini söyleyen Başkan Çerçioğlu; "Daha sonra Mustafa Savaş çıktı ve basına demeç verdi. Ne dedi? 'Özlem Çerçioğlu'nun orada arsası var' dedi. Hadi oradan, yok öyle bir şey, yalan söylüyorsun. Yakışır mı vekile yalan söylemek? Yakışmaz, biraz ciddi olmak lâzım. Bunlar karşısındakileri kendileri gibi görüyorlar. Daha sonra ne yaptılar biliyor musunuz? Tapu'ya gitmişler ve kayıtlara bakmışlar. Bakmışlar ki, Özlem Çerçioğlu'nun yedi göbeğinin hatta hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin o bölgede tapu kaydı çıkmamış. Bak şimdi oldumu ya! Bir kere ağzından çıktı laf. Koskoca vekil bakmadan etmeden doğruyu söylemedi" dedi.

"ÜÇ KEZ YENİLEN VEKİL"DİYE AYDIN TARİHİNE GEÇECEK
Yerel seçimlerde iki kez aday olan ve kaybeden Mustafa Savaş'ın kuyruk acısı olduğunu söyleyen Başkan Çerçioğlu; "İki kere belediye başkan adayı oldu ve iki kez kaybetti. İki kez yenilince pisikolojisi bozuldu. Sonra 'tamam canım Özlem Çerçioğlu'nun arazisi orada değil, başka yerde' dedi. Doğru, gelip hastaneyi orada yapmasaydın. Benim evimin dibine de müze yaptı. Ne yapacağız şimdi? Yapmasaydın müzeyi. Bizim işyerinin önüne de asfalt döküyor karayolları. İş yerimizin önüne dökme asfaltı. Bu ne ya! Çocuk gibisiniz ya! Olacak iş değil. Sonra yandaş gazetecilere yazdırmak mazdırmak. Ben bir şey söyleyeyim mi? Mustafa Savaş Aydın tarihine geçecek arkadaşlar. Bunu Nazilli'de söylüyorum. Üçüncü kez aday olup, 'üç kere yenilen vekil' diye" dedi.

CEYAR GİBİ BUNLAR
Pusu kültürüyle hareket edildiğini söyleyen Başkan Çerçioğlu; "Biz pusu kurmayız, kimseye hiçbir şekilde iftira atmayız. Ceyar gibi bunlar, vallahi Ceyar gibiler. Nerede var entrika, nerede var yalan, nerede var doğru olmayan şeyler bunlarda. Ben bunu birisine söylemiyorum, üstüne alınan alınsın. Mustafa Savaş bugün yine açıklama yapmış. Zaten senin yanındakiler gidip savcılığa 12, 13 kere dilekçe verdi, bir tane daha veriver kardeşim boş boş konuşacağına. Sana ben de söylüyorum" dedi.

HADİ GÜLE GÜLE SANA DEMESSİNİ DE BİLİRİZ
Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay'ı hedef alan Başkan Çerçioğlu; "bir belediye başkanı da bana iftira atmış. Namertsiniz ispatlamazsanız, namertsin. Benim bu zamana kadar kursağımdsn bir lokma haram geçmedi, geçmez de. Değerli basın mensupları! Bir siyasetçi koltuğa oturmadan önceki mal varlığı ile koltuğa oturduktan sonraki mal varlığında bir artış varsa bunu mantıklı bir şekilde açıklayabilmeli. Benim efendim; yok oğlumun sünnetinden, düğününden kaldı, hanımın çıkışındaydı bilmem neydi. Yok geçti bunlar. Sorarız biz. Para kazanabilirsin gayet doğal. Onun vergisini verdin mi Devlete? Onu da sorarız. Eğerki sen sebepsiz zenginleşmeyi açıklayamıyosan 'hadi güle güle sana' demesini biliriz. Onun için hiç kimse hiç kimseye kuru iftira atmasın. Allah kuru iftiralardan saklasın" dedi.

ÇORBADA SENİN DE TUZUN OLSUN
Gelelim yine Mustafa Savaş'a! O bahsettiğin yerler, o hastaneyi yapmadan önce oradaydı. Bilmiyorsunuz ben sana öğreteyim, söyleyim. 2007 yılında senin Bakanın orayı yeşil alan ilân etti. 1/100 binliği biliyor musun sen ne olduğunu? 1/100 binliği senin anlayacağın dilden söyleyim. Üzerine bir çivi bile çakamazsın. Aydın’a bir de doğal yaşam parkı sözü vermiştik ve kamulaştırma işleminin 300 dönümü bitirdik. Ben orada ailemin arazisinden yaklaşık 30 dönüm yeri bağışladım. Haydi senin de tuzun olsun. Bırak 30 dönümü, üç dönümü bağışla Aydın halkı için göreyim. Seçimler yaklaşıyor ve bundan sonra, bunların attığı iftiraları ve söyledikleri yalanların hepsini belgeleriyle ortaya koyacağım, videolarla izleteceğim ibretialem olsun diye. Aydın'da herkes herkesi bilir. Beni de bilir sizi de bilir, herkes birbirini tanır. Doğru mu? Senin karakterinin, yapının ne olduğunu, kimin ne yaptığını bilir Aydınlılar. Zaten o yüzden iki kere kaybettin, ondan sana oy vermediler. İnşallah üçüncüsünde de aday olursun" dedi.

HEP BİRLİKTE BU SEÇİMLERİ ALACAĞIZ
31 Mart 2024 yerel seçimleri için çok çalışacaklarını söyleyen Başkan Çerçioğlu; "Ben bu topraklarda doğdum, Nazilli‘de doğdum. Allah izin verirse de bu topraklara gömüleceğiz. Başka hiçbir yere gitmeyeceğim, burada yaşamaya da devam edeceğim. Hep beraber birimizin yüzüne bakacağız değerli partili arkadaşlarım. Yerel seçimde çok kısa bir süre kaldı. Ev ev dolaşacağız, sokak sokak dolaşacağız. Bu seçimleri açık arayla tekrar kazanacağız. Yüzde 70 dediniz. İnşallah öyle yüksek bir oyla hep birlikte bu seçimleri alacağız. Bu zamana kadar hizmet etmiş değerli ilçe başkanlarına yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim yeni seçilecek ilçe başkanımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.