Ücretsiz fidan dağıtıldı

Ücretsiz fidan dağıtıldı

ÇEVRE VE ORMAN İL MÜDÜRLÜĞÜ VELİ YORGALI, “KÜRESEL ISINMAYLA MÜCADELE İÇİN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERMELİYİZ”

Gerçek Gazetesi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan başlattığı Çevre ve Orman Bakanlığı'nın 2008-2012 yılları arasındaki Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Eylem Planı çerçevesinde Aydın'da fidan dağıtımı yapıldı. Atatürk Meydanı'nda yapılan ücretsiz fidan dağıtım törenine Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, Ağaçlandırma Şube Müdürü Sadık Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı açıklamasında, küresel ısınmayı önlemek için ormanlık alan varlığının büyük önem taşıdığını söyledi. Bu noktadan hareketle ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği ilan edildiğini belirten Yorgalı, "Sayın Başbakanımızın başlattığı kampanya kapsamında Bakanlığımız 2008-2012 yılları arasında toplam 2 milyon 300 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışmaları yapacak. İlimizde de 2007-2008 ağaçlandırma sezonu içersinde toplam 700 hektar alanda çalışmalar yapacağız. Esentepe, Karacaören, Abaklar ve Şahnalı ağaçlandırma alanlarımızda çalışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte özel ağaçlandırma sahası projelerimiz de sürdürülüyor. Hedefimiz bu çalışmaları vaktinden önce 2008 yılı Mart ayında tamamlamaktır. Günümüzün en büyük sorunu olan küresel ısınmayla mücadelenin en önemli yolu ağaç varlığını artırmaktır. Bu nedenle yıllardır boş duran hazine arazilerini ağaçlandırmak için çalışıyoruz dedi.
Müdürlüğe bağlı fidanlıklarda bu yıl değişik türlerde 1 milyon adet fidan üretimi yapıldığına işaret eden Yorgalı açıklamasında Başta kestane ve ceviz gibi meyve fidanları olmak üzere diğer ilerden getirdiğimiz fidanlarla bu rakam 1 milyon 100 bini buluyor. Sayın Başbakanımız ağaçlandırma çalışmalarına önem veriyor. Bütün kurumların ağaçlandırma çalışmaları için büçe ayırması talimatı verildi. Biz e kurum olarak vatandaşlarımızın bu etkinliğe katılımını sağlamak için burada bin adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirdik dedi.
Yapılan konuşmaların ardından İl Müdürü Yorgalı tarafından, vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Yorgalı, günün anısına fidan almaya gelen küçük çocuklarla fotoğraf çektirdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.