Üreten kadınların ışığı Aydın'ı aydınlattı

Üreten kadınların ışığı Aydın'ı aydınlattı

Üreten kadınların ışığı Aydın'ı aydınlattı

Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu, düzenlediği “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü ve Aydın Buluşması” etkinliğinde kendi alanlarında ve sektörlerinde başarılı birçok kadını bir araya getirdi.
Adnan Menderes Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi Meandros Salonu’nda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker ile birlikte kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve girişimci kadınlar katıldı.
TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Esen Türker, yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin 81 ilinden gelen girişimcileri Aydın’da ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek, “Kadınların ışıltısı bugün Aydın’da aydınlandı. 2007’de kurulun TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 6 bin 400 civarında üyesi bulunuyor. Türk ekonomisine katkı sağlayan kadın girişimci sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Rol model buluşmalarıyla alanında başarılı kadınları girişimcilik adaylarıyla buluşturduk” dedi.
‘KADIN İSTERSE HERŞEYİ YAPAR’
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı da, TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu’nu yaptığı çalışmalardan dolayı kutlayarak, “Konu kadın, konu kadın girişimcilik olunca, inanarak pek çok şey söyleyebilirim. Çünkü bayanlarla çalışmanın nasıl olduğunu iyi bilen bir Kurumun Başkanıyım. Türkiye’de ki kadın istihdam verileri Borsamızda tersine işliyor, 53 personelimizin 33 ‘ü bayan. Onların inceliklerine, zekalarına ve işi sahiplenmelerine baktığımda, çok iyi sonuçlar çıkardıklarını görüyorum. O yüzdendir ki; Borsamızda kadın istihdam oranı yüzde 63. Aydın Ticaret Borsası olarak 2007 yılından bu yana da, Kadın Girişimciler Kurulunun koordinatörlüğünü yürütmekteyiz. Koordinatör Borsa olarak, Kadın girişimcilerimizin, istihdam yaratmayan kadınlarımıza örnek olmalarını, teşvik etmeye çalışıyoruz. Ülkemizin kalkınmasının temeli, özel sektöre dayanmaktadır. Özel sektörde de kadınlarımızın payı artmalıdır. Aydın Kadın Girişimciler Kurulumuzda görev yapan kadınlarımıza bakıyorum, pek çok sektörde en az erkekler kadar başarılı, onlar kadar girişimci. Artık devir öyle bir yere geldi ki; kadınların çalışmadığı hiçbir sektör kalmadı. Erkekler tarafından, güç gösterisi yapılmasa, şiddet uygulanmasa, kadın; erkeklerin yapabildiği her işe korkmadan daha fazla girecektir. Hepimizin bildiği gibi değil artık bazı gerçekler; kadınlarımıza ‘sen yapamazsın’ değil, ‘sen bu işi çok iyi yaparsın’ demeliyiz. Onlar; istediği zaman, herşeyi yapar. Modern, çağdaş kadınlarımızı daha çok iş yaşamında, emek yoğun işlerden, teknoloji yoğun işlerde, el emeği ürünlerinden, akıl, bilgi yoğun ürünler üretimlerinde görmek istiyoruz. Sözlerime son vermeden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımızı ve ekibini örnek çalışmaları ve projelerinden dolayı kutluyorum, kendileri bizleri yaptıkları işlerle gururlandırmaktadırlar. Başarılı çalışmalarının devamını temenni ediyorum. Hayatımızı anlamlı kılan kadınlarımız, aynı anda pek çok işin üstesinden gelebilecek kabiliyette. Hem ev, hem çocuk, hem iş, hem eş. Bu gösteriyor ki istediklerinde yapamayacakları hiçbir şey yok. Sadece biraz daha motive edilmek belki ihtiyaçları olan. O yüzden sözlerimi ‘Kadın isterse herşeyi yapar’ diyerek sona erdirmek istiyorum” şeklinde konuştu.
BAŞARI HİKAYELERİ
Açılış konuşmalarından sonra panele geçildi. Moderatörlüğünü TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyesi Merih Eskin’in yaptığı panele TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Evrim Aras, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Bedriye Hülya, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Canan Özdemir ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı konuşmacı olarak katıldı. Sırayla söz alan panelistler öz geçmişleri hakkında kısa bilgilendirmede bulunurken, farklı işlerden ve farklı aşamalardan nasıl geçerek Türkiye’nin önemli iş kadınları arasına girdiklerini anlattı. Panel soru cevap bölümü ile son bulurken protokol üyeleri tarafından panelistlere çiçek takdim edildi.
Etkinliğin ikinci oturumunda ise ODTÜ Girişimcilik İnovasyon Platformu Başkanı Kazım Yalçınoğlu, “Cinsiyet ve Fırsat Eşitliği” ve Kişisel Gelişim Uzmanı Aygün Kabadayı, “Kendine Lider Ol!” isimli sunumlarını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.