VALİ AKSOY TAHLİYE İŞLEMİNİ DURDURUYOR!

VALİ AKSOY TAHLİYE İŞLEMİNİ DURDURUYOR!

Didim'de ki Değişim Beton Santrali (Lütfü Göbekli-Davut Gökdemir), Ufuk Hazır Beton Santrali (Ufuk-Akın Ergenekon), Kösem Beton Santrali (Fahri Kösem), Efe Beton Santrali (Kemal Pehlivanoğlu) ruhsatsız ve mühürlü olduğu halde üretime devam ediyor

Gerçek Gazetesi/ Durmuş Tuna
Didim Mera Alanında ve zeytinlik vasfındaki arazilerde faaliyet gösteren dört beton santralinin Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un bilgisi dahilinde kanun tanımaksızın üretime devam etmeleri tepki çekiyor.

MÜHÜRLÜ İŞLETMELERİN RUHSATLARI YOK AMA ÇED OLUMLU RAPORU VERİLMİŞ
Didim Belediyesi'nden alınmış işletme ruhsatları olmadığı ve Aydın Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından mühürlü oldukları halde Çevre Etkisel Değerlendirme (ÇED) Olumlu Raporu verilen işletmelerin arkasındaki güç merak ediliyor.

VALİ AKSOY MERA ALANI KONUSUNDA MÜDAHALE VE AÇIKLAMA YAPAMIYOR
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un ÇED Yönetmeliğe aykırı hareket edilmesine göz yumması çeşitli yorumlara neden oluyor. Değişim Beton Santralinin ÇED Olumlu Raporunun 1 Temmuz 2022 tarihinde 5 yıllığına yenilenmesi üzerine "Vali Aksoy neden müdahale etmedi!" sorusunu gündeme getirdi. Vali Aksoy'un dahi elini kolunu bağlayan Didim Mera Alanında yaşanan işgal rezaleti, Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Hulusi Arat'ın kontrolünde devam ediyor.

VALİ AKSOY ÇED OLUMLU RAPORU VERİLMESİNE GÖZ YUMDU
Ufuk Hazır Beton Santrali, Kösem Beton Santrali, Değişim Beton Santrali Didim Mera Alanında işgalci konumunda oldukları halde istedikleri gibi genişlemeye ve yayılmaya devam ediyorlar. 27 Mart 2022 tarihi itibariyle mera alanını kullanma süreleri biten üç beton santralinin tahliye işlemleri Aydın Valiliği marifetiyle durduruluyor. Yönetmeliğe göre, "Çivi çakılamaz" denilen mera alanına ÇED Olumlu Raporu verilmesine göz yuman Vali Aksoy'un tahliye konusunda yasal süreci başlatmaması halkın tepkisini çekiyor.

YAVUZ BETON SANTRALİYLE ANLAŞTI MI?
Dört beton santralinin arkasında AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz'un olduğu iddia ediliyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un yanısıra Aydın İl Tarım Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne siyasi baskı uygulandığı konuşuluyor. Vekil Yavuz'un danışmanı olduğu iddia edilen Yaşar İnce'nin Valilik ve bu iki Kurumdan çıkmadığı gelen bilgiler arasında. Vekil Yavuz'un aslen Sökeli olan Değişim Beton Santrali sahibi Lütfü Göbekli ile bugüne kadar siyaseten karşı karşıya geldikleri ve siyasi çekişmeleri herkes tarafından biliniyor. Yavuz ile Göbekli arasındaki çekişmenin 27 Mart 2022 tarihi itibariyle sonlanması ve beton santrali işletmecileri tarafından TMMM'de ziyaret edilmesi dikkat çekmişti. Vekil Yavuz ile ruhsatsız ve mühürlü oldukları halde üretim yapan dört beton santrali arasındaki ilişkinin boyutu merak ediliyor.

vali-aksoy-metin-yavuz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.