VALİ AKSOY'UN KEYFİ UYGULAMASI TEPKİ ÇEKTİ

VALİ AKSOY'UN KEYFİ UYGULAMASI TEPKİ ÇEKTİ

Kuşadası Güzelçamlı Milli Park İşletmecisi Serkan Grup Turizm Yatırımları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Göl, 5 günlük kapanma nedeniyle sadece kendilerinin değil, tüm esnafın mağdur olduğunu belirtti.

90 kişi istihdam ettiklerini söyleyen Göl, "Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel'i geçtiğimiz aylarda makamında ziyaret ettiğimde 'bizi sosyal medya yönetiyor' demişti. Demek ki doğruymuş. Sivil Toplum Kuruluşları seslerini yükseltti ve Milli Park kapatıldı. Bundan sonra bunun önüne nasıl geçecekler. Hava sıcaklığı bahane edilerek, milli park ziyaretlere yasaklandı. Bundan sonra süreç nasıl işleyecek? Hava sıcaklığına göre mi karar alınacak? Hava sıcaklığı 39 derece ve mevsim normallerinin üzerindeymiş. Aydın'da hava sıcaklığı 39 derecenin altına ne zaman düşüyor? Hava durumuna bakarak 'milli parkı kapatın veya açın' mı denilecek?" şeklinde tepki gösterdi.
Serkan Göl yaptığı açıklamada, "Bizim zararımız büyük, Devletin zararı ne olacak? Devletimiz ekonomik şartlar bakımından bu kadar hassas bir durumdayken ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan bukadar uğraşıp, 'yatırım ve istihdam" derken bu durumu oluşturanlar kimi zor duruma düşürüyor? Kimin ekmeğine yağ sürüyor? Acaba seçimlerde iktidar değişikliğine yatırım mı yapılıyor?
Soruyorum herkese! Oluşan bu durumdan kim fayda sağlar? Benim çalıştırdığım 90 kişi mağdur, minibüs esnafı mağdur, Güzelçamlı esnafı mağdur. Kamu geliri gitti. Benim ödeyeceğim vergi gitti. Haftada bir gün milli parka gelip dinlenen binlerce kişi tepkili. Bu durum kimin işine gelir? Cevabını siz verin sayın vekillerim" dedi.
Milli Park üzerinden oyun oynadığını belirten Göl, "Burada çok farklı bir oyun oynanıyor. Milli Park üzerinden halkı strese sokmak, esnafı ayaklandırmak, Devleti aciz göstermek için bir şeyler yapılıyor. Bu tamamen seçim sürecine girildiği için ortaya konan bir senaryo. Birileri buna dur demezse amaçlarına ulaşırlar ki, bu da Devletimizi çok zora sokar. Türkiye'de aynı özelliklere sahip hiçbir korunan alan kapatılmamışken, önlemler arttırılıp kullanımda tutulmuşken, sadece Aydın İlindeki bu uygulama biraz sırıtmıyor mu? Hava sıcaklığından kaynaklı Milli Park kapatılması nerede görülmüş? 60 yıldır daha sıcak ve daha kuru havalar gördük ama böyle bir gerekçeyle hiç kapatma yaşanmadı. Tesadüfe bakın ki; vatandaş stresli, çalışan personeller tepkili, esnaf tepkili ve seçim sürecine girdik. Bu durum manidar değil mi?" dedi.
Ormanlık alanlarla ilgili Bakanlığın yayınladığı genelgeye vurgu yapan Göl, "Türkiye genelinde uygulamaya giren genelgede 'kiraya verilen alanlar hariç' deniliyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 80 Vilayetin aksine Aydın'da neden farklı bir uygulama yapıyor? Gerekçe çok komik! Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi. Aydın'da nezaman Temmuz ve Ağustos ayında hava sıcaklığı 39 derecenin altına düştü?" dedi.
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un aldığı kararı eleştiren Göl, "İzmir, Manisa, Muğla, Balıkesir, Bursa başta olmak üzere hiç bir vali bu tarz keyfi bir karar almazken, Aydın valimiz nasıl böyle bir karara imza atıyor? Benim sözleşmemin bir tarafı Serkan Group diger tarafı Tarım ve Orman Bakanlığı. Bakanlık tarafından imzalanan sözleşmeyi yoksayan sayin valimiz Aydın'da Devleti temsil eden Kurumdur. Bu sözleşmenin tarafı devlet olduguna göre, sayın valimiz de bu sözleşmenin tarafıdır. Nasıl olur da 6 ay önce imzalanan sözleşme hükümleri bugün yok sayılır? Sözleşmem gereği; 'zaruret gerektiren ve gerekçesi teknik olarak bildirilen hallerde, daha önceden bildirilmek kaydıyla' denilmektedir. Hava şartları zaruret gerektirmemektedir. Valimizin görevi oluşabilecek afetlerle ilgili önlem almaktır. İzlenecek yol kapatma kararı almak değil, yaşanan hava şartlarını göz önünde bulundurarak önlemleri artırmak olmalıdır. Meteorolojinin yıl yıl verileri mevcut. Geçmişte de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık görülmüştür ancak Milli Park kapatılmamıştır. Kapatılmadığı gibi; 60 yıllık Milli Park tarihinde günübirlik alanlarda hiç bir yangın oluşmamışken, bugün bu karar kim ve kimler istediği için alındı? Yapılmak istenen ve amaçlanan nedir?" dedi.
Kararın yanlış olduğunu belirten Göl, "Olası bir yangın ihtimali konusunda alınacak en son önlem ziyaretlerin yasaklanmasıdır. Orman yangınları konusunda bilgi sahibi olan herkes çok iyi bilir ki; her gün 10 bin kişinin Milli Park ziyareti 10 bin çift göz demektir. İnsanların doğabilecek bir aksi durumu daha çabuk fark etmesi demektir. Şimdi ise terk edilmiş gibi bırakılan milli park var. Milli Park şuanda daha az tehdit altında mı? 20 hektarlık bir ormanda olası bir kıvılcım nasıl fark edilecek? Kıvılcımı kaç ormancı var ve büyümeden nasıl fark edecekler?" dedi.
Engellemeler nedeniyle zor durumda bırakıldıklarını söyleyen Göl, "Önce aldığım belge iptaliyle vurmaya çalıştılar. Devletimizde görevini layıkıyla yapan Kurum yetkilileri olduğu için başaramadılar ve şimdi kapatmalarla zarar vermeye çalışıyorlar. Bu bir zulümdür. Tarım ve Orman Bakanımız sayın Vahit Kirişci'ye sormak istiyorum! Milli Parkı neden ihaleye çıkarttınız? Bana 15 milyon TL. yatırımı neden yaptırdınız? Aydın'ın hava sıcaklığı bu aylarda 36 derecenin altına hiç düşmediği halde neden Milli Park ihaleye çıkarıldı? Madem ki, hava sıcaklığı 36 dereceyi gördügünde Milli Park kapatılacaktı neden kiraya verildi?" dedi.
İstihdam sağladığı için cezalandırıldığını söyleyen Göl, "Sayın Cumhurbaşkanımız 'girişimci esnafa destek olun' diyor ancak Aydın'da tam tersi bir durum söz konusu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın bu sözlerini talimat bilip, yerine getirdim ve istihdam sağlayıp, girişimde bulundum fakat sayın Vali ve Kuşadası Kaymakamımız sayın Cumhurbaşkanımızın bu talimatlarından bi haber sanırım" dedi.
Ekonomik olarak darbe yediklerini söyleyen Göl, "5 günlük kapanmada resmi cirolarımıza göre 1 Milyon TL.'nin üzerinde zararımız söz konusudur. Bu hususta pazartesi günü kira sözleşmemin tarafı olan Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan zararımın tazmini ve tesbiti hususunda gerekli davalarımız açılacaktır. Keyfi bir uygulama nedeniyle uğrayacağımız zarardan dolayı bir Bakanlığı dava edecek olmaktan dolayı üzüntü duyuyorum fakat takdir edersiniz ki, bizler işletmeciyiz ve 90 personel çalıştırıyoruz. Aile fertleriyle birlikte yaklaşık 400 kişi işletmenizden ekmek yiyor. Vali Hüseyin Aksoy aldığı bu kararla benimle birlikte bir çok esnafı mağdur etmekte" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.