VALİ CANBOLAT İŞE MERA KOMİSYONU'NDAN BAŞLAMALI

VALİ CANBOLAT İŞE MERA KOMİSYONU'NDAN BAŞLAMALI

Vali Hüseyin Aksoy, Didim Mera Alanı konusunda kendisinden beklenen hassasiyeti gösteremeden Aydın'dan ayrıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Didim Mera Alanı konusunda kendisinden beklenen hassasiyeti gösteremeden Aydın'dan ayrıldı.
Aydın Valisi olarak atanan Yakub Canbolat'ın görev süresi boyunca başını ağrıtacak en önemli konuların başında Didim Mera Alanı'nda yaşanan işgal konusu geliyor.
Vali Canbolat'ta Mera Alanı İşgalini sonlandırma gibi bir düşünce hasıl olur da sorunu çözmek isterse, işe İl Mera Komisyonu'ndan başlaması gerekiyor.
Ayağının tozuyla hem de Mera Komisyonu üyeleriyle Didim Mera Alanı'nda inceleme yapması da harika olur. Belki yüzleri kızaranlar olur.

ÇABALARI YETERSİZ VE CILIZ KALDI
24 Temmuz 2023 tarihli paylşımımda Didim Mera Alanı'nda yaşanan işgal konusuna dikkat çekmiş ve Vali Hüseyin Aksoy'a atıfta bulunarak "Kösem Beton ile Ufuk Beton Didim Mera Alanı işgaline devam ediyor.
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy işgale göz yumuyor.
Vali Aksoy bugün yarın Merkeze çekilebilir.
Aydın'a atanacak yeni valinin çevre duyarlılığı olmasını umuyorum" şeklinde ifade kullanmıştım.
Vali Aksoy'a fazla haksızlık yapmak istemiyorum aslında. Mera alanında yaşanan işgali sonlandırmak için "hiç çaba sarfetmedi!" diyemem ancak "çabaları yetersiz ve cılız kaldı" diyebilirim.
"Yüksek tepelerde bir yerlere mi takıldı?" bilemiyorum ama Mera Alanı'nda yaşanan işgal konusunda başarısız bir Vali olarak Aydın tarihinde yer alacak.

VALİ CANBOLAT SORUNU ÇÖZMEK İSTERSE, İL MERA KOMİSYONU'NDAN BAŞLAMALI
Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Mera Komisyonu'ndaki memurlar baştan aşağı değiştirilmelidir. Komisyon üyelerinin, Mera Alanı'nda yaşanan rezaleti görmezden gelmeyi bırakınız açık şekilde destek vermeleri hep tepki çekti. Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin yönlendirmeleri sonucunda peşpeşe kurulan beton santrallerinin işletmecileri ile Komisyon Üyelerinin samimiyetleri ortada. Cıvık cıvık samimiyet söz konusu ve bu nedenle de Mera Alanı'nda yaşanan işgal Didim'in geleceğini tehdit eder hale geldi. Mera Alanı İşgalinin Didim turizmini olumsuz yönde etkilemesinin sorumlusu Mera Komisyonu'ndaki görevlilerdir.

HULUSİ ARAT GİRMESİNE YAKIN MÜDAHALE ETTİ
Önceki dönem Mera Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Hulusi Arat işgalin baş sorumlusuydu. Taki, Aydın'dan tayin olacağı güne kadar Mera Alanı'nda yaşanan işgale göz yummuştur. Aydın'dan ayrılmasına yakın, Gerçek Gazetesi olarak yaptığımız yayınların da etkisiyle çevreci olduğunu hatırladı ve doğayı koruma içgüdüsüyle bir takım adımlar attı. Atılan o adımlar bile Mera Alanı İşgalcisi beton santrali işletmecilerini bir nebze de olsa rahatsız etti. Düzen bozuldu ve rahatları kaçtı. Gerçek Gazetesi olarak verdiğimiz rahatsızlığın sonucu, Mera Komisyonu üyeleri de bir nebze rahatsız oldular.

KOMİSYON ÜYELERİNİN BETON SANTRALİ İŞLETMECİLERİYLE İLİŞKİLERİ RAHATSIZ EDİCİ
Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmecileriyle iyi ilişkiler içerisinde oldukları belgelenen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın resmi yazısına verdikleri cevap ilişkilerinin düzeyini gözler önüne sermişti. Mera alanındaki işgalin ve yapılaşmanın sonlandırılmasını isteyen Başkan Atabay'ın 04/11/2021 tarihli resmi yazısına istinaden gönderilen 12/11/2021 tarihli cevabi yazıda gözdağı verilmek istendiği görülmüştü. Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün resmi yazısında, çivi çakılması yasak olan mera alanında işgalin, yapılaşmanın, çevre kirliliği ve doğa tahribatının devam etmesi yönünde görüş belirtildiği dikkat çekmilti. Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerinin avukatlığına savunduğu görülen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü daha da ileri giderek adeta gözdağı vermişti.

VALİ CANBOLAT RADİKAL ÇÖZÜMLER ÜRETMEK ZORUNDA
Didim'in göbeğindeki Mera Alanı'nın amacı dışında kullanımına "dur" demek yerine, işgalci durumundaki işletmelerin taşınmazlarının derdine düşen Aydın Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün önceliğinin Mera Kanunu ve tabiki de çevre kirliliği, doğanın tahribatı, yapılaşma olmaması tepki çekiyor.
Aydın'a atanan Vali Canbolat'ı tanımıyorum. Çevre ve doğa konusundaki hassasiyetini bilmiyorum. Sosyal medyada yaptığım araştırmada bu yönde bir emare göremedim. Umudum, çevre ve doğa sevdalısı olması yönünde. Mera Alanı İşgalcisi beton santrali işletmecilerine karşı hoşgörülü yaklaşmaması dileğim. Vali Canbolat radikal kararlar almalı ve işgali derhal sonlandırmalıdır. Mera Komisyonu'ndan başlayacağı radikal kararlar işgalin son bulması açısından önemli. Çözüm odaklı atılacak adımlar için Mera Komisyonu üyeleri ile beton santrali işletmecileri arasındaki cıvık cıvık samimiyeti ne pahasına olursa olsun sonlandırılmalıdır.
Mera Alanı İşgali nedeniyle Aydın Valisi değişikliği sabırsızlıkla bekleniyordu. Mera Alanı İşgalinin son bulması konusunda Didim halkı fazla umutlu olmasa da beklenti var. Vali Canbolat'ın da Hüseyin Aksoy gibi büyük bir hayal kırıklığı olmaması herkesin ortak temennisi.
Hep birlikte bekleyip, göreceğiz...

untitled-1885.jpg

untitled-1886.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.