VATANDAŞLARIMIZIN İSYANINA KULAK VERİN EFENDİLER

VATANDAŞLARIMIZIN İSYANINA KULAK VERİN EFENDİLER

CHP Aydın il başkanı Hikmet Saatçı yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Saatçı basın açıklamasında şunları belirtti:

Kıymetli basın mensupları,

Vatandaşlarımızın isyanına kulak verin efendiler.

Hastanelerde oluşan kuyruklar her geçen gün gündem olmaya devam ediyor. Sağlık bakanlığının izlediği politikalarla hekimlerimizin istifası, yurt dışına gitmesi ve adil olmayan çalışma şartlarının dayatılması ise ülkemizin sağlık anlamında geldiği noktanın temelini oluşturuyor.

Her şeyin başı sağlık diyoruz ama balık baştan kokuyor.

Hasta vatandaşlarımız sabah saatlerinde muayene için kuyruğa giriyor, MHRS’den randevu alan hastalara günler, aylar sonraya sıra veriliyor bizim Aydın’daki AKP’nin efendileri ise sus pus olmuş gelecek kaygısı için kulis yapıyor.

Aydın’da hastanelerimizin kapasitesi nüfus oranına baktığımızda asla yetmiyor. Sürekli değişen hekimlerin sirkülasyonu, yetersiz poliklinik sayısı hastalarımıza bugün git 1- 2 ay sonra gel gibi randevu tarihlerinin verilmesine sebep oluyor. Bir hastaya 9 Ay sonraya verilen MR tarihi bile var. Hastanelerimizin fiziki koşulları zaten başlı başına ayrı bir sorun teşkil ediyor. Birçok şikayet geliyor. Hastalar randevu alamıyor. Ameliyat olması gerekenlere çok uzun tarihli günler veriliyor. Böyle sağlık politikasına lanet olsun. Sağlıksız zihniyetinizin faturasını halka kesemezsiniz. Bir annenin, bir babanın evladını muayene için götürdüğü hastane de 1 ay sonraya gün veren politikanız da sisteminiz de yerin dibine batsın.
Ey AKP’nin fiyakalı milletvekilleri!!!

Sabah akşam kıskançlık duygusu içinde Özlem Çerçioğlu'nu kendinize dert edinmişsiniz. Yerel seçimler öncesinde aday sen ol, aday ben olayım kavgasına girişmişsiniz. Olmayacak hayallerden uyanın da biraz da halkın dertleri ile ilgilenin. Şimdi size birkaç soru soracağım.

Övündüğünüz sağlık hizmetlerinde ameliyat malzeme eksikleri yüzünden vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyete ne diyorsunuz?

Kendi vatandaşımız ameliyat malzeme eksikliğini dışarıdan kendi cebinden para ödeyerek karşılarken ülkemize göç eden ve size sığınan Suriyelilerin ameliyat masrafları ve muayeneleri neden ücretsiz?

Hasta vatandaşımız bir doktor randevusu almak için 1-2 ay neden beklemek zorunda?

Yaptığınız şehir hastaneleri ile övünüyorsunuz fakat hasta vatandaşın sağlık durumu hakkında bir doktora yüklediğiniz 3-5 dakikada bir hasta bakma zorunluluğu olduğu sağlık sistemi hakkında neden tek kelime etmiyorsunuz?

Ultrason ve MR’lar için aylar sonraya gün verilmesine diyorsunuz? Cihaz eksikleri mi var , var ise neden tamamlanmıyor?

Kendi vatandaşının sağlığı söz konusu olduğunda kuyrukta bekletmeyi sağlıkta devrim sanan AKP’nin sağlıksız milletvekilleri!!! Haydi çözüm bekliyoruz, çözüm.

Hikmet SAATÇI
CHP AYDIN İL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.