VAY BU EFELER'İN HALİNE

VAY BU EFELER'İN HALİNE

Efeler ilçesinde Kalfaköy’de 32 parsel olan bir yeri dün yazmış ve konuşulan iddiaları dile getirmiştim.

Efeler ilçesinde Kalfaköy’de 32 parsel olan bir yeri dün yazmış ve konuşulan iddiaları dile getirmiştim.
Efeler Belediyesi encümeninin sattığı bir yerin, satıştan sonra nasıl 32 villalık arsaya dönüştüğünü ortaya koymuştum.
Tabi burada Efeler Belediyesi'nden birilerinin herhalde ortaya çıkıp, "satış değeri şu kadar lira, şu anki değeri bu kadar lira" diye bir açıklama yapması lâzım… Ya da birinin kanun nizam namına bu soruyu muhataplarına sorması lâzım... Aydın Adliyesinde görevli savcılar da resen inceleyip, bu soruları sorarlar diye düşünüyorum… Ama dün de söylemiştim; 'kafalar karışmasın' diye "parçalara bölünmesi mümkün olmayan bu parsel nasıl olmuş da villa parselleri haline gelmiş, şeytanın bile aklına gelmeyecek bu dahiyane plânı yarın anlatacağım" demiştim.
Bir kere normalde bir parseli öyle kafanıza göre bölemiyormuşsunuz, yol gerekiyormuş. Yol olsa bile bölündükten sonra her bir parçanın yola temas etmesi gerekiyormuş. Şimdi sorduğum harita uzmanı arkadaşlar satılan bu parsellerin yola temasının 16’ya bölünmesine imkân vermediğini net söylediler… Peki ne olmuş?
Birkaç zeka timsali arkadaş demiş ki; yol yoksa biz de yol yapalım... Yapalım yapmasına da nasıl olacak? Yol açma için encümenden kamu yararı alacaksın, kaymakama onaylatacaksın ve bunun için mantıklı bir gerekçe olacak. Olacak da olacak. Bu arada Efeler encümeni maşallah, İngiliz anahtarı gibi, her işe yarıyor, her eve lâzım.
Tabi konu encümene sunuluyor ve iddialara göre ve kamulaştırma kanunun hükmü uyarınca hooop karar alınıp geçiliyor. Dönemin Efeler Kaymakamı Cemal Şahin. Götürüyorlar kararı kaymakam beyin önüne. Efendim, diyorlar "buradan yaylaya yol gidecek, çok önemli... İddia çok ve hikâyenin bu kısmı ile ilgili sayın kaymakam bari açıklarsa biz de öğreniriz.
Belki de "beni manipüle ettiler" diyecek, hiç bilmiyoruzz
Velhasıl kelam bir şekilde kaymakama karar onaylattırılıyor. Veeeee operasyon tamam. Şimdi bu kaymakam bey meselesinde Bıyıklı’nın eniştesi bir mülkiye müfettişinden de bahsediliyor. Adı bende saklı ve sonradan parselleri satın alan bu inşaat firmasıyla pek samimiymiş ama bilmiyoruz o kısımlarını.
Neyse... konumuza dönersek, eğer bu karar da onaylanınca bizim meşhur parsel "pat" diye 16x2 eder ve 32 villalık arsaya dönüşüveriyor.
Tabiki kaymakam imzasını görünce, kadastro da tapu da patlatıyor onayı geçiyor.
Dün ve bugün yazdığım bu iddialar inanın inanması güç ancak doğruysa bunlar vay Efeler‘in haline…
Vay bu Efeler’in haline ki; hangi taşı kaldırsanız bu inşaat firması çıkıyor altından.
Vay bu Efeler‘in haline ki; belediyesi personelinin maaşını ödeyemezken iddia iddia üstüne dökülüyor.
Vay bu Efeler‘in haline ki; koca ilçe belediyesi taş üzerine taş koymadan koca 4 yıl geçti.
Vay bu Efeler‘in haline ki; şu kadar açıklamanın, iddianın birisine dahi cevap veremiyorlar.
Sizin anlayacağınız, Allah kurtarsın Efeler halkını.
Ne diyelim, başa gelen çekilirmiş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.