Viyana'da camiye çirkin saldırı

Viyana'da camiye çirkin saldırı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avusturya Türk İslam Birliği'ne (ATİB) bağlı Kocatepe Camisi’nin kapısına kesilmiş domuz kafası ve işkembe organlarını asıldı.

Avusturya’nın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılar her geçen gün artarken Viyana'nın 21. Bölgesi'nde bulunan Kocatepe Camii'ne ırkçı bir saldırı gerçekleştirildi. Viyana’da yaşayan Müslümanlar sabah namazını kılmak için camiye gittiklerinde kapıya asılmış domuz kafası ve işkembesiyle karşılaştı. Olay yerinde inceleme yapan Viyana polisinin görgü tanıklarının ifadesini aldıktan sonra caminin kapısına asılan organları çöpe attıkları kaydedildi.

Kocatepe Camii İmamı Bayram Karar açıklamasında, ”Perşembe günü Sabah namazı kılmak için camiye gelenler kapıya asılı halde domuz burnu ve işkembesi bulmuşlar. Durumu polise bildirerek gerekli işlemlerin yapılmasını sağladık. Bu tür mabetlere yapılan saldırılar kabul edilemez. Avusturya devleti önlem almalı” dedi. Dernek Başkanı Yasin Sertgül ise, ”Bu tür saldırıları yapanları normal insan olarak görmüyoruz. Ama biz bunların yaptığı tahriklere kapılmayacağız” dedi.  

MEHMET EMİN AVCI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.