VUKUATLARIN VEKİLİ YAVUZ

VUKUATLARIN VEKİLİ YAVUZ

Vukuatları saymakla bitmeyen AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz AKP Genel Merkezi tarafından gözden çıkarıldı.

Bir milletvekiline yakışmayacak tutum ve davranışları nedeniyle seçmenin de gözünden düşen Metin Yavuz'un önce MKYK üyeliği sonlandırılmıştı.
AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından üstü çizilen Metin Yavuz'un gelecek seçimlerde aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.
Her vukuatı gündem olan Metin Yavuz için "vukuatların vekili" benzetmesi yapılıyor.
Sayısız vukuatı hâlâ hafızalarda yer alan Metin Yavuz'un vukuatnamesindeki 18 madde şöyle yer alıyor:
1-) Söke'ye bağlı Bağarası Mahallesi'nde sahibi olduğu MAYA İnşaat Şirketi bünyesindeki konut projesini tamamlayamadı. Projeye dahil olan kendi partilileri dahil bir çok vatandaş mağdur oldu. Projeyi bitiremeyip, eline yüzüne bulaştırınca başka bir inşaat şirketine devretmek zorunda kaldı. Proje hâlâ tamamlanamadı ve mağdur ettiği vatandaşlar Metin Yavuz’a ulaşamadıklarını söylüyorlar.

2-) Söke'den Ankara’ya dönüş istikametinde dikkatsizlik sonucu trafik kazasına karışan Metin Yavuz, bir kamyon şoförüne çarpmış ve vatandaşın ayağının kesilmesine sebep olmuştu. Kazazede sosyal medyadan yaptığı açıklamada Metin Yavuz'u eleştirip, "Milletvekili yüzünden bir ayağımdan oldum ve mağdur edildim. 'Yardımcı olacağım' dediği halde benimle hiç ilgilenmedi hatta adeta çarpıp kaçtılar" dedi.

3-) Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına olan yükümlülüklerinden kaçmak için babayadigarı Yavuz Kuyumculuk'ta adres değişikliğine giderek, işletme adresini Yağcılar İşhanında gösterdi. Bir masa ve bir sandalyeden ibaret olan Yavuz Kuyumculuk'un yeni adresine giden Türkiye Cumhuriyeti Devletinin memur ve müfettişleri ile PTT'nin ödeme talimatı ile ihtarname götüren posta görevlileri muhatap bulamıyorlar. Devlete olan vergi ve SGK prim borçları başta olmak üzere diğer alacaklıların icra işlemi başlamasından korkan Metin Yavuz hile yolunu seçti ve “Öz Yavuz Kuyumculuk" şeklinde ünvan değişikliğine gitti. Ünvan değişikliğine gidilen İstasyon caddesindeki Öz Yavuz Kuyumculuk'ta şirket sahibi de bir çalışan yapıldığı için adrese gidenler hiç bir şey yapamıyorlar.
Alacaklı konumundaki kurum, kuruluş, şahıs işletmeleri "hem ünvan hem de sahip değişikliğine gidildiği için sonuç alamıyoruz" diyorlar.

4-) Devletin kurumu SGK prim alacaklarını tahsil etmek için Metin Yavuz’un kendisine ulaşamadı ve yerel gazeteye ilan vererek kendisine ulaşmaya çalıştı. Devletin kurumları dahi Metin Yavuz'a ulaşamazken, şahıs işletmeleri ne yapsın! Metin Yavuz'un SGK prim borcunu ödememek için hileye başvurduğu ulusal gazetelerde haber konusu oldu.

5-) ADÜ Rektörü ile ihale anlaşmazlığı yüzünden araları açıldı. Daha önce sahibi olduğu Mimar Otomotiv'de yönetici olarak çalışan kişiyi işaret ederek ihale verilmesini istedi. Talebi geri çevrilince baskıcı tutum sergiledi ve başarılı olamayınca Rektörü görevden aldırmak istedi ancak Rektör MHP destekli olduğu için görevden aldırmaya gücü yetmedi. Bir süre itibar suikasti yaptı ancak "sus artık" şeklinde uyarı gelince Rektör konusunda sessizliğe büründü.

6-) Aydın'daki ofisine çağırttığı Aydın Valiliği YİKOB çalışanının boğazını sıktı ve hakaret etti. YİKOB çalışanı danışmanı tarafından dövüldü. Yetiştirme Yurdunda büyüyen memur saldırı nedeniyle Metin Yavuz'u CİMER üzerinden şikayet etti. Metin Yavuz'a yakınlığıyla bilinen kişiye verilen ihalelerin milyonlarca TL. olduğunu açıklayan YİKOB memuru tüm ihalelerin bu kişiye verilmesinin tesadüf olmadığını söyledi. Metin Yavuz'un talebiyle onlarca ihaleyi bu kişiye vermek zorunda kaldığını açık açık söyledi. Metin Yavuz'un ofisine çağırılma sebebinin de ihaleler konusunda bilgi almak olduğunu belirtti.

7-) Eski siyasi yol arkadaşı ve iş ortağı olan Sökespor Başkanı ile yaşadığı kişisel sorun Sökespor maçına yansıdı. Ak Parti Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes’e şeref tribününde yer gösterilmemesinin baş sorumlusu olarak gösterildi. Menderes’e ağır hakaretlerde bulunan Söke Spor Başkanı yerine İlçe Gençlik Spor Müdürüne kafayı taktı ve Söke'nin sevilen müdürü görevden alındı. Metin Yavuz'un intikam için kusuru olmayan müdürü görevden aldırtması Söke’nin tepkisini çekti.

8-) Burunköy Mahallesinde gerçekleşen deve güreşi etkinliğinde, Muhtar Muharrem Kaçar ile kendisini karşılamadığı gerekçesiyle kameraların önünde tartıştı. Yollarına kırmızı halı serilmesini bekleyen Metin Yavuz, Söke Ziraat Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda muhtara ağıza alınamayacak hakaretlerde bulundu.

9-) Kardeşi Çetin Yavuz, Fetö'nün Söke'deki çatı derneği SİDER’in kurucusu olduğu orataya çıktı ve gözaltına alındı. Yeğeni Hasan Yavuz ile birlikte günlerce gözaltında kaldı ve yargılandı.

10-) İşleri bozulduğu için faaliyetine son verdiği Mimar Otomotiv çalışanlarını mağdur etti. Bir yıl ödemesiz ve 10 aylık seri ödeme sözünü yerine getirmedi. Emekçilerin alın teri alacakları yıllar içerisinde pul oldu ve enflasyon karşısında eridi.

11-) AKP Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım yönetimini görevden aldırdı. Onun yerine yazlıktan kapı komşusu ve her gün sabah sporu yapınca selfi çekildiği Bilhan Menderes'in eşini İlçe Başkanı olarak atattı. Ak Parti içinde tepki çeken bu hareket sonrası sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu.

12-) Her türlü izinleri alınan 5 çırçır fabrikasının kapatılmasının ardında Metin Yavuz ile iş ortağı çırçır fabrikası sahibi Bertan Balçık olduğu konuşuluyor. 5 çırçır fabrikası işletmecisi ile 5 çırçır fabrikasının yüzlerce çalışanının ekmeğiyle oynaması tepki çekiyor. 5 çırçır fabrikasının açılabilmesi için fabrikatörlerden 2 Milyon TL. para istendiği ve parayı isteyen kişinin Metin Yavuz'a yakın bir isim olduğu konuşuldu ve basında haber yapıldı. Ahlaksız tekliften haberi olduğunu Söke Ziraat Odası'nda gerçekleşen toplantıda dile getirdi ancak adının karıştırıldığını söyledi. Bu konuda Savcılık Makamı'na suç duyurusunda bulunmaktan kaçındı.

13-) Pandemi döneminde Kendi kurucusu olduğu hastanesine kıyak yaptırdı. Hastanesini alım noktası ilân ettirdi. Yurt dışına çıkacak olan yerli ve yabancı turistlerin yaptırmasının zorunlu olduğu 'COVID-19 PCR testi numune alım noktası' olarak kurucusu olduğu özel hastane gösterildi.

14-) Söke Vergi Dairesi'nde çirkeflik yapan bir kadının dolduruşuyla adeta kurumu bastı. Gizemli kadının Metin Yavuz'dan aldığı güçle taşkınlık yaptığı kurum baskınında anlaşıldı. Kadının işaret ettiği erkek memura hakaret eden Metin Yavuz annesine de küfür etti. Metin Yavuz'un gizemli kadın için sebep olduğu rezalet kurumun kamera kayıtlarıyla tespit edildi.

15-) Söke Spor Kulüp Başkanı aynı zamanda eski siyasi yol arkadaşı ve iş ortağı Tamer Makaraç tarafından AKP İlçe Başkanı Sibel Menderes'in eşi Bilhan Menderes ile birlikte Çeşme taraflarında arazi takibi yaptığı ima edildi. Suçlamaya sessiz kalması kafalarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

16-) Söke’de düzenlenen deve güreşlerinde Söke Belediyesi personeli ile tartıştı. Hakaretlerin havada uçuştuğu tartışma basına yansıdı.

17-) Hakkında çok sayıda CİMER şikayeti oluşturulan Metin Yavuz gözden düştü ve yaşananların ardından MKYK üyeliği sonlandırıldı.

18-) Milletvekili dokunulmazlığı kaldırılması için hakkında gensoru hazırlanan ilk Aydın Milletvekili oldu.

18 maddeden oluşan vukuatnameden de anlaşılacağı üzere Metin Yavuz dönemi bitmiş görünüyor. Bir milletvekiline yakışmayacak tutum ve davranışları her geçen gün artarak devam eden Metin Yavuz'un özellikle yanında çalıştırdığı emekçileri mağdur etmesi sonrasında hakkında onlarca CİMER şikayet kaydı oluşması sonun başlangıcı oldu. Bir diğer handikap ise, borçlarını ödemediği için icraya verilmesi Metin Yavuz'un siyasi geleceğini sonladırdı. Devlete olan borçlarını ödememek için hileye başvuran, kira borcunu ödemediği için mülk sahibi tarafından icraya verilen Metin Yavuz'un gelecek seçimlerde aday gösterilmeyeceği dillendirilmeye başlandı.
AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından üzeri çizilen Metin Yavuz'un MKYK üyeliğinden sonra Milletvekilliğinin de son bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.