Yaşlı kadının yürek burkan görüntülerine Alptekin ve Kural sessiz kalmadı

Yaşlı kadının yürek burkan görüntülerine Alptekin ve Kural sessiz kalmadı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşlı bir kadının çöpten patates topladığı görüldü.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşlı bir kadının çöpten patates topladığı görüldü. Açlık sınırın her geçen gün arttığı ülkemizde yaşlı kadının bu görüntüsü çevredekilerin yüreğini burktu. O sırada bölgede bir kıraathanede çay içen CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin ve İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural duruma kayıtsız kalmadı.


Türkiye'de her geçen gün artan ekonomik sıkıntılar sokağa yansımaya devam ediyor. Nazilli’de Salı Pazarı’nın kurulduğu Mithatpaşa Caddesi üzerinde yaşlı bir kadının çöpten yiyecek toplaması görenlerin yüreğini dağladı. Pazaryerinde yüzlerce insanın bulunduğu sırada çöp konteynerindeki poşetleri karıştıran yaşlı kadın, bulduğu patatesleri tek tek seçerek yanında gezdirdiği pazar arabasına koydu. Yaşlı kadının çöpten yiyecek toplaması giderek artan geçim sıkıntısını bir kez daha gözler önüne serdi.
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile birlikte Nazilli Salı Pazarı’nda seçim çalışmasında bulunan CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin ve İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, çay molası verdikleri kıraathanede durumu fark etmeleri üzerine yaşlı kadının yanına koştu. Yaşlı kadın CHP'li Serdar Alptekin'in neden çöpten eşya topluyorsun sorusu üzerine "Param yok" yanıtını verdi. Duruma kayıtsız kalmayan Alptekin ve Kural, bölgede bulunan bir pazarcı esnafından aldığı sebzeleri yaşlı kadına verdi.
Yaşananları kameralara kaydeden gazetecilere açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, "Gerçekten yüreğimiz sızladı. Nazilli gibi bolluk ve bereketin olduğu bir yerde yaşlı bir teyze çöpten yiyecek topluyor. Yanına gidip sorduğumuzda 'Ne yapayım oğlum, param yok' diyor. Ne kadar acı bir şey. Bir de diyorlar ki herkes mutlu, refah, huzur içinde karnını doyuruyorlar. Ekmek alacak parası yok işte. Çöpten topluyor, böyle bir şey yok. Yazıklar olsun. Bu ülkenin bu hale gelmesinde kimin emeği varsa yazılar olsun. Ben başka bir şey söylemeyeceğim" dedi.
Gördükleri karşısında oldukça üzülen ve sinirlenen İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ise, "Arkadaşlar 83 yaşındaki bir insan Türkiye'nin en ucuz memleketi Nazilli’de eğer böyle çöpten patates topluyorsa yazıklar olsun. Az önce buradan Ak partililer geçtiler. Hiç bir esnafa dokunamadan geçtiler. Niye, çünkü dokunacak yüzleri yok. Hiç bir alışveriş yapan insana merhaba diyemediler. Çünkü merhaba diyecek yüzleri yok" ifadelerini kullandı.
Herhangi bir geliri olmadığını söyleyen yaşlı kadının Yıldıztepe Mahallesi’nde oturduğu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden kömür ve gıda yardımı aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.