YENİ 2017 SSANGYONG REXTON SUV’DEN RESİMLER VE AYRINTILAR

YENİ 2017 SSANGYONG REXTON SUV’DEN RESİMLER VE AYRINTILAR

Ssangyong yeni Rexton SUV modelini Kore’de Seul otomobil fuarında tanıttı. Yeni model sonbaharda bayilere ulaşacak.

Ssangyong Rexton boyut bakımından Hyundai Santa Fe, fiyat, donanım ve çekme kabiliyeti bakımından ise Ford Edge gibi modellerle rekabet edecek. Otomobil 4850 mm uzunluğunda yani Hyundai’nin SUV’sinden 15 cm daha uzun. Genişlik 1920 mm, aks aralığı ise 2865 mm. Modelin stil özelliklerinin çoğu Tivoli’den alınmış. Özellikle kanatlara dökülen kırışık çizgiler ve arka tekerlek bombesindeki kamburluk buna örnek verilebilir. Öte yandan, otomobilin ön kısmının daha olgun bir görünümü var, arka lambalar ise biraz Ford Kuga’yı anımsatıyor.

 

Ssangyong Rexton modelini beş koltuklu ve yedi koltuklu konfigürasyonlarla sunacak. Her iki versiyon da dört çekişli olacak. Ayrıca modelde 222 hp 2.0 litre benzinli motorun yanı sıra dizel motora yer verileceği öngörülüyor. E-Xdi220 2.2 litre turbodizel 182 hp güç çıkışı ve 420 Nm tork değerine sahip. Bu değerlerin her ikisi de önceki modelden biraz daha yüksek. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyon değerleri ise henüz yayınlanmadı.

Rexton’un dört çekişli sürüş sistemi daha çok arka tekerlekleri sürüyor ancak ihtiyaç olduğu zaman ön tekerlekleri de devreye sokuyor. Modelin versiyonlarının pek çoğu Mercedes kaynaklı 7 vitesli otomatik şanzımanla sunulacak. Giriş seviyelerinde 6 vitesli manuel şanzımanın da sunulması bekleniyor.

 

İç kabinde, Ssangyong mühendisleri Tivoli SUV’nin başarılı stilini temel almış ancak materyal kalitesi bakımından geliştirmeler yapılmış. 8 inç multimedya sistemi Rexton’un başlangıç noktası olacak, üst donanım seviyelerinde ise 9.2 inç ekrana yer verilecek. Apple CarPlay ve Android Auto desteğinin yanı sıra sistemde park esnasında yardımcı olan kuş bakışı çevre görüntüsü özelliği de bulunuyor. Kontrol düğmelerinin arasında ise 7 inç boyutunda ayrı bir ekran daha bulunuyor.

Kontrol paneli temiz bir görünüme sahip. Tivoli’den bazı özellikler alınmış ancak çapraz dikişler ve Nappa deri lüks bir dokunuş ekliyor. İki bölgeli klima kontrolü, elektrikli arka bagaj kapağı (anahtarlığın yakınlaştığını algılayarak otomatik açılıyor) ve 9 hava yastığı ile arka çapraz trafik alarmını da içeren yeni güvenlik kiti otomobilin iddialı özellikleri arasında.

 

Rexton sonbaharda satışa çıkacak. Ssangyong henüz fiyatları yayınlamadı ancak yeni modelin fiyatının öncekine göre biraz yükselmesi bekleniyor. Tüm versiyonlarda Ssangyong’un beş yıllık, sınırsız kilometre garantisi bulunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.