ZIP ZIP ZIPLAMAYA BAŞLADI

ZIP ZIP ZIPLAMAYA BAŞLADI

Son günlerde Aydın kamuoyunu aydınlatmaya yönelik yazılarım; inanın öyle ses getirmiş öyle ses getirmiş ki, birileri iki ayağının üstünde zıp zıp zıplamaya başladı. Öylesine yerlerinde duramıyorlar.

Son günlerde Aydın kamuoyunu aydınlatmaya yönelik yazılarım; inanın öyle ses getirmiş öyle ses getirmiş ki, birileri iki ayağının üstünde zıp zıp zıplamaya başladı. Öylesine yerlerinde duramıyorlar.
Şimdi; bir köşe yazısı, haber, eleştiri; karşıdan yani muhatabından cevap alamıyor ama birileri iki ayağı üzerinde tepiniyorsa bilirsiniz ki, doğru yoldasınız. Dedim ya; ben sorularımı sormaya devam edeceğim. Aydın kamu vicdanı aydınlanıncaya kadar da yapacağım bunu. Gazeteciliğin kötü yanı da budur. Birilerinin tekerine çomak sokarsanız ve haliyle sevilmezsiniz ama aldığım geri dönüşlerden görüyorum ki, Aydın halkı sorulsun istiyor. Herkes her iddianın ardında yatan gerçeği merak ediyor.
Şimdi gelin bugünkü konumuza dönelim! Söylemiştim, "tarafıma yeni bir iddia ulaştı, doğruluk payını da teknik olarak iddianın gerçek olma ihtimalini de check etmeden yazmayacağım" demiştim.
Bu konulardaki araştırmamı bitirdiğime göre, haydi konumuza girelim.
Efeler Belediyesi’nin mahalleye dönüşen köylerde birçok mülkü var. Bu mülklerini de zaman zaman gelir sağlamak amacıyla satışa çıkarıyor. Yazımızın kahramanı da Kalfaköy Mahallesinde iki adet parsel. Efeler Belediyesi, belediye encümeninde bu iki parseli sessiz sedasız satışa çıkarıyor. Olaya bakın ki bu kadar sessiz gerçekleşen satışı bir siyasi partinin, İYİ Parti’nin İl Başkanı Süleyman Demirci duyuyor ve girip alıyor. Tabi bu parsel satışa konulurken encümen üyelerinin önüne bir muhammen bedelle konuluyor. Bu bedel de arazinin konumu, üzerine kaç metrekare inşaat yapılabileceği gibi hususlarla tespit ediliyor.
Bu parsel bu siyasiye Efeler Encümeni’nden satılırken ancak 3’e bölünebiliyor. Yasa üzerine müsaade etmiyor. Tabiri caizse 3 ev yapılabilecek bir arsa.
Eeeee haliyle fiyatta ona göre çıkıyor. Ancak aradan bir zaman geçip de takvimler 31/12/2021 tarihine gelindiğinde hani şu bizim hukuken ancak 3’e bölünebilir dediğimiz arsa, el değiştirip de, bu siyasetçinin eline geçtikten sonra, aynı belediye encümeni tarafından tam 16’ya bölünüyor.
16 ikiz villalık arsa. Yani 32 villa. Gözleriniz fal taşı gibi açıldı değil mi? Ne hikmetse belediye encümeni üyeleri de “hop, bir dakika, biz daha burayı geçenlerde 3 kuruşa sattık, şimdi değeri 300 kuruş oldu, bu suçtur demiyor” ya da belediye başkanı tarafından ne hikmetse bu bilgi verilmiyor.
Bu ifraz kadastro müdürlüğünden kontrolleri yapılıyor sonra tapu tescili yapılıyor. Şimdi yazımın başında hukuken 3’ten fazlaya bölünemezmiş yazmışken nasıl 32 villalık hale geldiğini yarın ayrıca yazacağım. Detaylar kafanızı karıştırmasın.
Şimdi bir bomba daha geliyor.
Şu bizim hikayenin 32’ye bölünen kahramanı var ya; 10/10/2022 tarihinde el değiştiriyor. Bizim meşhur siyasetçi bu parselleri satıyor. Kime biliyor musunuz? Hani şu ticaret alanına konut yapılan Efeler Belediye Binası’nın karşısındaki yapı var ya… İşte onun müteahhidine. Vay vay vay. Sanki bir şeyler asıl sahibine rücu ediyor. Şimdi Aydın şu yazdığım iddialarla aslında aylardır beşik gibi sallanıyormuş. Biz yeni yeni duyuyoruz.
Yarın ise bu ifraz nasıl kitabına uydurulmuş ona bakacağız.
Biliyorum her gün küçük dilinizi yutuyorsunuz. Ee koca Efeler’in ilçesi burası ne de olsa, ufak olay keser mi!
Beklemeye ve okumaya devam edin.
Gerçekler bazen bir adım yakınınızdadır. İşte ben hangi partiden olursa olsun o koltuğa oturduktan sonra sahip olunan ve izah edilemeyen servet açıklanmıyorsa "gereği yapılmalıdır" diye, tam da bunun için yazıyorum. Haydi hayırlı işler.

gazete-gercek-kroki-1.jpg

gazete-gercek-kroki-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.