7 koltuklu Volkswagen Tiguan XL 2017'de geliyor

7 koltuklu Volkswagen Tiguan XL 2017'de geliyor

Volkswagen büyük boy Tiguan ile SUV patlaması yaratmayı düşünüyor. Yeni Tiguan XL, eski Passat gövdesi altında test edilirken görüntülendi.

Volkswagen'in yeni CEO'su Matthias Müller dev dizel emisyon skandalının etkilerini atlatmaya çalışırken, markayı en kısa zamanda tekrar kar eder hale getirme planları da şimdiden yapılıyor. Bir SUV patlaması yaratmak bu planın merkezinde yer alıyor. Bu kapsamda geliştirilen yeni model de test esnasında kameralara yakalandı. Volkswagen Grup daha önce kardan çok prestije ve hevese dayalı bazı yatırımlar yapıyordu. Skandal patlak verdiğinden beri ise bu tarz yatırımlar kesilerek en fazla büyüme yaşanan alana odaklanıldı: SUV'ler. Uzatılmış aks mesafeli, yedi koltuklu 2016 Tiguan bu kapsamda özellikle Çin piyasasına yönelik geliştirildi.

 

Prototip test aracı, eski Passat kaportası altında olsa da, daha yakından bakıldığında tekerlek bombelerinin aks mesafesine uyması için daha şişkin olduğu fark ediliyor. Arka kısmın altında ise dört çekişli sürüş sistemine uyumlu büyütülmüş bir arka aks dikkat çekiyor.

Bu Passat Variant, aracın yeni nesil Tiguan'dan daha uzun olduğu göz önüne alınırsa, modelin yedi koltuklu versiyonunu test etmek için çok uygun olduğu anlaşılıyor. Fotoğraflarda aks açıklığının tahminen 60 mm civarı arttırıldığı görülüyor ve yeni modelin nasıl görünebileceği hakkında fikir edinilebiliyor.

 

Modelin iç kabin genişliğinin Land Rover Discovery Sport seviyesinde olması, üçüncü sıra koltukların daha çok çocuklara yönelik tasarlanması bekleniyor. Otomobilin geri kalanı yeni nesil Tiguan ile benzerlikler taşıyacak. Çin'deki talebe göre GTE plug-in hibrit versiyon da çıkartılabilir.

 

Modelin 2017 sonuna doğru ilk önce Çin'de çıkacağı neredeyse kesin. Avrupa'da da modele yeterli talep olup olmayacağı ise belirsiz. Bu yüzden modelin Avrupa'da satışa sunulması ile ilgili de henüz karar verilmedi. Bir coupe-SUV ve daha küçük bir Golf SUV de Volkswagen'in planları arasında.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.