Dacia Easy-R otomatik vitesi detaylandırdı

Dacia Easy-R otomatik vitesi detaylandırdı

Dacia, Easy-R adını verdiği otomatik şanzıman seçeneğini Sandero, Sandero Stepway ve Logan MCV modellerinde sunmaya başlayacağını duyurdu.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Easy-R otomatik vites seçeneğini tanıtan Dacia, bu kombinasyona sahip modellerini pazara sunmaya başlıyor. Logan, Logan MCV, Sandero ve Sandero Stepway modelleriyle sunulacağı duyurulan Easy-R otomatik vites sadece 90 hp güç ve 140 Nm tork değerine sahip olan Tce90 benzinli motor ile alınabiliyor. Sürücünün manuel bir araçta yapacağı işlemleri bilgisayar kontrollü elektromekanik tahrik düzeneği ile otomatikleştirilmiş bir şekilde yerine getirebilen Easy-R, otomatik vites bu yapısı sayesinde %25 daha az malzeme kullanılarak meydane getirilmiş. Dacia tarafından güvenli ve bakımı kolay bir şanzıman olduğu iddia edilen Easy-R, test tezgahında 130.000 saat, yolda ise 120.000 km test edilerek hazır hale getirilmiş. Motorda görev alan start-stop sistemi ile uyumlu bir şekilde çalışan Easy-R, geleneksel otomatik şanzımanlara göre daha düşük tüketim ve emisyon değerlerine ulaşılabilmesine imkan veriyor. 90 hp'lik TCe motor ve Easy-R otomatik vitese sahip, Logan; 4.9 litre, Logan MCV; 4.9 litre ve Sandero Stepway 5.1 litrelik ortalama tüketim değerlerine sahip. 

 

Otomatik Vitesli Dacia Fiyatları;

Avrupa'da ekstra olarak 600 Euro'luk bir bedel karşılığında tercih edilebilecek otomatik vitesli Dacia fiyatları, Fransa'da, Sandero Lauréate TCe 90 E6 Easy-R için; € 12,000, Sandero Stepway Prestige TCe 90 E6 Easy-R için € 13,200, Logan MCV Lauréate TCe 90 E6 Easy-R için € 13,000 ve Logan MCV Prestige TCe 90 E6 Easy-R için € 14,000 olarak belirlenmiş.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.