Esnafın en büyük sorunu kayıt dışı pazarcılık

Esnafın en büyük sorunu kayıt dışı pazarcılık

Esnafın en büyük sorunu kayıt dışı pazarcılık

Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, pazarcı esnafının en önemli sorununun kayıt dışı pazarcılık yapanlar olduğuna belirterek, “Vergisini ödeyen, yükümlülüklerine yerine getiren esnaflarımız haksız rekabet mağduru” dedi.
Aydın’da pazarcı esnafının yaşadığı bir çok sorun olduğunu savunan Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, yeteri kadar denetim yapılmamasından şikayet etti. Demirtaş, “Son dönemlerde pazarcı esnafının işleri durgun. Bu durgunluğun yanında birde pazarda kayıt dışı tezgah açanlar yüzünden vergisini ödeyen, yükümlülüklerine yerine getiren oda üyesi esnafımız haksız rekabetle karşı karşıya kalıyor. Oda olarak yaptırım gücümüz yok. Bizler gerek maliye, gerekse belediye yetkililerinden daha sıkı denetimler bekliyoruz. Bu anlamda işbirliğine hazırız” dedi.
MÜSTAHSİL BELGELERİ UCU AÇIK OLMAMALI
Pazarda tezgah açan bir çok üreticinin ziraat odalarından aldığı müstahsil belgeleri ile satış yaptığını ifade eden Demirtaş, “Buna karşı değiliz. Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok fakat domates satışı için müstahsil belgesi alan üretici, 12 ay pazarcılık yapıyor. Halbuki domatesin mevsimi iki ay, bilemedin üç ay. Bu örnekleri çoğalta biliriz. Bizim istediğimiz üretilen sebze ve meyvelerin hasadının yapıldığı mevsiminde satıldığı tarihleri kapsayacak şekilde müstahsil belgeleri verilmeli. Bir kez müstahsil belgesi alan gidip halden sebze meyve alıp satmamalı” diye konuştu.
Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, ayrıca Aydın genelinde modern ve hijyenik kapalı pazar yerlerine ihtiyaç duyulduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.