Kavaklı Anadolu Lisesi Matematik Köyü’nde programa katıldı

Kavaklı Anadolu Lisesi Matematik Köyü’nde programa katıldı

Özel Aydın Kavaklı Anadolu Lisesi öğrencileri Matematik becerilerini arttırmak, düzenli ders çalışma alışkanlığını ve moral kondisyonlarını yükseltmek amacıyla dünyaca ünlü Şirince Nesin Matematik Köyünde özel bir programa dahil oldu.

Program dahilinde özel deneme sınavları, birebir etüd çalışmaları, kariyer ve meslek seçimi üzerine seminerler yapıldı. Ünlü matematik Prof. Ali Nesin’den uygulamalı matematik dersleri de verildi.

 

Program koordinatörü Matematik bölüm başkanı Gökhan Çolak ve rehber öğretmen Ezgi Ürküt Baltacı eşliğinde devam eden çalışmalar bir hafta sürdü.

 

Okul Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Süleyman Çokay konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kâr amacı gütmeyen bir kurum olan ve dünya çapında örnek gösterilen Matematik Köyü’nde her yıl binden fazla öğrenci, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından çalışmalarıyla ün yapmış gönüllü akademisyenlerin desteğinden faydalanıyor. Bizlerde geleneksel hale getirdiğimiz bu çalışmaların dördüncüsünü yaptık. Matematikte başarısız olmayı, ceza, sınıf geçememe gibi korkuyu tetikleyen etkenler ve televizyon, cep telefonu, tablet, gürültü gibi dikkat dağıtıcı unsurlar bu çalışmalarda sıfırlanıyor. Köyde, matematik yapma, öğrenme ve düşünmenin yanı sıra, tüm köy sahiplerinin köy işlerinden sorumlu olduğu bir ortamda öğrenciler imece usulüyle yaşamayı öğreniyorlar” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.