Müsteşar Nizam amcayla söyleştik

       Didim’de yaşadığım günlerde ”İbo’nun Kafe”  buluşma yerimizdi. Zaman zaman Kırpık Kamil, Kel Cevat, Tohum Ali, Aksaçlı Ozan bir de Müsteşar Nizam amca bir araya gelir gündemi değerlendirirdik.      Geçtiğimiz Pazar günü Didim’de, aylar sonra Müsteşar Nizam amcayla söyleştik bir süre. Yine İbo’nun yerindeydi, gündemle ilgiliydi her zamanki gibi.  Yılların deneyimiyle öngörülerde bulunuyordu. 76 Yaşındaydı Nizam Amca. Bilmem kaç Cumhurbaşkanı, kaç başbakan, kaç ihtilal, kaç hükümet görmüştü.
         Bir çok irdelemeden sonra açıkladığı önerisi bana çok ilginç geldi. “Bak Ali Hocam, bu seçimlerin sonuçlarını en mantıklı değerlendirmesi; “Millet  her bir partiye gidişatı değiştirin mesajı verdi. ‘Boş lafları bırakın, ülkeyi el birliğiyle kalkındırın, bu yoksulluğu bitirin.’ dedi. Şimdi yapılacak iş;  dört parti de bir araya gelmeli milli hükümeti kumalıdır. Yolları-yolsuzlukları bir kenara bırakıp “yoksulluğu” ortadan kaldıracak öncelikli projeleri hayata geçirmelidir. Tek formül budur.  
         Hani tüm koalisyon olasılıkları konusunda ilgili ilgisiz, bilgili bilgisiz herkes  aynı görüşteyken, Nizam amcanın muhalefetsiz koalisyon önerisi ne kadar ütopiktir? Düşünmek gerek.
     Ama böyle bir hayalin gerçekleşmesi durumunda ülke kaynaklarının insanımız yararına kullanılması ve nimet-külfet dengesinin kurulması tam bir Türkiye Rönesansı’nın gerçekleşmesini sağlayacaktır. Düşünsenize, Sivil toplum örgütlerini, Bilim insanlarınızı ve Üniversitelerimizi de işin içine katarak, kaynaklarımızın saptanması ve bunların en verimli şekilde kullanılması, ülke için elzem olan yatırımların yapılması, israfın önlenmesi, kendisine oy veren insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemiş tüm partilerin, milli  seferberlik ilan edilerek,  tek parti iktidarı gibi çalışması ülkemizi kaç yıl ileri sıçratacaktır. Yer altı yer üstü kaynaklarımız, genç nüfusumuz, ülkeyi çevreleyen denizlerimiz, verimli topraklarımız, ormanlarımız, ülke içi su kaynaklarımız, doğal güzelliklerimiz, tarihsel zenginliklerimiz akılcı bir kullanımla, yüzeli milyon insanı kuzey ülkeleri refahında yaşatacak düzeydedir…
    Seçim öncesi, milletin refahını hedeflediklerini söyleyen,  programlarını bu yönde hazırlayan ve her sırası geldiğinde, tek hedeflerinin ülkeyi kalkındırmak, yoksulluğu bitirmek olduğunu söyleyen, her renkten, rengarenk gökkuşağı politikacılarımız bir çizgide buluşabilir mi ?

Önceki ve Sonraki Yazılar