Prof. Dr. Kabadayı’nın iki çeviri kitabı okuyucuyla buluştu

Prof. Dr. Kabadayı’nın iki çeviri kitabı okuyucuyla buluştu

dnan Menderes Üniversitesi Aydın Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Talip Kabadayı’nın “Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine” ve “Tarih Felsefecileri” adlı çeviri kitapları yayımlandı.

“Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine ve Tarih Felsefecileri” adlı eserini Türkçeye çeviren Prof. Dr. Kabadayı, alanında özgün kitapları okuyucularıyla buluşturdu. Gıambattısta Vıco’dan çevrilen “Çağımızın Araştırma Yöntemleri Üzerine” adlı kitapta Vıco, bilimcilik karşısında hümanizma tartışmasına felsefece önemli savlarla katkıda bulunuyor. Klasik ve modern kültürün üstün niteliklerini karşılaştırarak Kartezyen dünya görüşünün sonucu olan bilginin bölümlere ayrılmasını da eleştirip yadsıyor. Kitabın editörlüğünü ADÜ Fen Edebyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan yaptı.

 

“Tarih Felsefecileri” adlı kitapta ise “Tarihin bir amacı var mıdır? Doğa bilimleri ile tarih arasında nasıl bir ilişki vardır?” sorularına filozofların vermiş olduğu yanıtları yine kendilerinden alınmış kısa metinlerle serimliyor. Tarih Felsefecileri adlı kitabın editörlüğünü ise Kudret Sancak yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.